Premiile London Critics’ Circle: „Birdman” şi „Mr. Turner” au cele mai multe nominalizări

De: Nicoleta Nicolae / 17.12.2014, 08:21
Premiile London Critics' Circle:
Filmul "Birdman" continuă să îşi consolideze astfel poziţia de lider în sezonul premiilor cinematografice din acest an şi pare să devină marele favorit la Oscarurile din luna februarie.

Michael Keaton a fost nominalizat la categoria „cel mai bun actor”, iar Edward Norton şi Emma Stone au fost nominalizaţi la categoriile dedicate rolurilor secundare.

Alejandro Gonzalez Inarritu a fost nominalizat la categoria „cel mai bun regizor”, iar pelicula se regăseşte pe lista celor 10 lungmetraje care vor concura la categoria „cel mai bun film al anului”.

Filmul „Birdman” a mai primit nominalizări la categoria „cel mai bun scenariu” (Alejandro G. Inarritu, Nicolás Giacobone, Alexander Dinelaris şi Armando Bo) şi „cea mai bună imagine” (Emmanuel Lubezki), informează hollywoodreporter.com.

La egalitate cu „Birdman” în topul peliculelor cu cele mai multe nominalizări se află „Mr. Turner”, care va concura la categoriile „cel mai bun film al anului”, „cel mai bun film britanic”, „cel mai bun actor” (Timothy Spall), „cel mai bun actor britanic” (Timothy Spall), „cel mai bun regizor” (Mike Leigh), „cea mai bună actriţă în rol secundar” (Marion Bailey) şi „cea mai bună imagine (Dick Pope).

În 2014, cel mai bun film al anului a fost desemnat lungmetrajul „12 ani de sclavie”.

Cea de-a 35-a gală a premiilor London Critics’ Circle va avea loc la May Fair Hotel din Londra, pe 18 ianuarie 2015.

Premiile Cercului Criticilor din Londra (The London Critics’ Circle Awards) sunt acordate de un juriu format din criticii de film de la peste 100 de reviste de specialitate, care strâng fonduri în beneficiul National Society for the Prevention of Cruelty to Children (NSPCC).

Vezi toate nominalizările, pe mediafax.ro