PRO TV prezintă: “Sălbăticia Carpaţilor”

De: Mioara Tronaru / 04.05.2013, 07:00
PRO TV prezintă: “Sălbăticia Carpaţilor”
Astăzi, de la ora 10.30, PRO TV difuzează filmul documentar “Sălbăticia Carpaţilor”.

Tradus în 20 de limbi şi difuzat în 119 ţări, “Wild Carpathia” este un documentar realizat de canalul Travel Channel şi finanţat de catre Fondul European pentru Natură.

Coproducător şi realizator este Charlie Otley, englezul care porneşte într-o aventură de neuitat pe plaiurile “sălbatice” româneşti şi prin pădurile superbe, dar prea puţin cunoscute ale Munţilor Carpaţi.

Zona reprezintă una dintre puţinele rămase neatinse din Europa, unde încă mai trăiesc lupi, urşi şi lincşi. Documentarul se opreşte şi asupra istoriei zbuciumate a locurilor prezentate, poposind deopotrivă la ruinele dacice şi la aşezările formate în perioada medievală, sate izolate, trecători prin munţi, unde Charlie a avut ocazia să întâlnească personaje pitoreşti: ciobani, artişti, ecologişti, chiar şi un conte.

Poate cea mai inedită parte a filmului o constituie interviul cu prinţul Charles al Marii Britanii, care şi-a subliniat descendenţa din domnitorul român Vlad Ţepeş şi şi-a afirmat interesul pentru această zonă. De altfel, prinţul deţine mai multe proprietăţi în România, două la Valea Zălanului (Covasna), una în Viscri (Braşov) şi una la Malincrav (Sibiu), pe care le vizitează des. Iar când prinţul Charles nu este în România, proprietăţile sunt închiriate turiştilor.