Robin Tunney: O şefă cu capsa pusă

Apropo.ro / 04.04.2013, 11:10
Robin Tunney: O şefă cu capsa pusă
Serialul ”În mintea criminalului” / “The Mentalist” îl urmăreşte pe Patrick Jane (Simon Baker), consultant independent al Biroului de Investigatii din California. Tot cu ochii pe el este şi Senior Agent Teresa Lisbon (Robin Tunney) căreia nu îi este usor să-l accepte în echipa ei, oscilând între a admite că are nevoie de el si a-l condamna pentru aerul teatral. Despre cum se înţeleg cei doi şi despre serial ne povesteşte “Senior Agent” Robin Tunney.

– Cum a fost prima întâlnire cu Simon Baker?

Iubitul meu este australian aşa că avem mulţi prieteni în comun, care mi-au povestit numai de bine despre el. Oricum, îmi plăcea de el dinainte de a-l cunoaşte personal: îl văzusem jucând în filmul lui Ang Lee, ”Ride With The Devil”, şi, evident, în ”Diavolul se îmbracă la Prada”. Am simţit că ne cunoaştem de când lumea, că îmi este ca un frate. Simon are simţul umorului bine dezvoltat, spre deosebire de mulţi actori care sunt extrem de serioşi în afara platoului de filmare.

– Ce crezi despre umorul din serial?

Ai putea spune că scenariul a fost scris de un britanic. Pentru că ironia replicilor şi limbajul folosit sunt specifice umorului englezesc. Cred că ăsta e unul dintre punctele forte ale serialului şi asta îl face să fie foarte diferit.

– Dar despre mediumi că părere aveai înainte de a te alătura distribuţiei din ”În mintea criminalului”?

Cu siguranţă, cred că oamenii şi-au dorit încă de pe vremea lui Nostradamus să fie conectaţi la o altă lume, să simtă că fac parte din altceva. Şi sunt oameni care apelează la ajutorul unui medium atunci când pierd pe cineva, când trec printr-o despărţire sau caută răspunsuri la diferite probleme. Din păcate, există şi oameni care se dau drept mediumi şi care profită de durerea celorlalţi. Însă ”În mintea criminalului” este una dintre acele producţii pe care le urmăreşti cu interes indiferent dacă crezi sau nu în parapsihologie.

– Cât de tare îţi plac scenele de acţiune?

Dacă vorbim de scenele în care lovesc cu pumnii şi picioarele, acestea îmi plac tare mult pentru că mă fac să mă simt cu adevărat o femeie puternică la locul de muncă! Şi, datorită lor, cred că sunt mult mai drăguţă cu iubitul meu atunci când ajung acasă, pentru că îmi consum toate frustrările pe platoul de filmare. Iar pe tata mereu îl întreabă prietenii: ”E chiar atât de rea?”.

– A trebuit să faci un curs special ca să joci rolul unui agent FBI?

Da. Timp de o săptămână am învăţat cum să utilizez armele de foc. Mi-a fost de mare folos pentru că, până acum, am mai tras cu pistolul în alte filme, dar personajele mele erau prea ameţite ca să manipuleze corect o armă de foc. Nu mi-am imaginat că o să ajung să interpretez un ofiţer de poliţie, deşi bunicul meu a fost poliţist.

– Teresa, personajul tău din ”În mintea criminalului”, nu e o femeie fatală. Tu cum o percepi?

Face aproape aceleaşi lucruri în fiecare zi, îmi place felul în care arată, pare reală. Însă mi-a fost greu să merg pe tocuri şi să port ţinute ”office” toată ziua.

– Înainte de serialul “În mintea criminalului”, ai jucat în destule lungmetraje. Cum e să lucrezi pentru o producţie TV faţă de un film?

Cred că munca la un serial este mult mai grea. Este greu să dai ce ai mai bun toată ziua. Mă trezesc sâmbăta şi mă dor toate oasele. Şi-mi zic: “O, Doamne, cred că aşa te simţi când îmbătrâneşti!”. Până acum nu am muncit aşa mult, lucram din greu la un film şase săptămâni, dar apoi mă odihneam şapte luni.

Robin Tunney


S-a născut în Chicago, pe 19 iunie 1972, şi tot aici şi-a făcut şi studiile, la Academia de Arte. Locuieşte în Los Angeles.
Câştigătoare a numeroase premii pentru producţiile independente în care a jucat, Tunney a devenit populară cu roluri pe marele şi micul ecran.
Primul film pe marele ecran în care a apărut a fost “Empire Records”, alături de Renee Zellweger şi Liv Tyler. Au urmat “The Craft” şi “Niagara, Niagara”, pentru care a primit Cupa Volpi pentru Cea Mai Bună Actriţă la Festivalul de Film de la Veneţia, “Vertical Limit”, “End of Days”, “Cherish”, “The Secret Lives of Dentists”, “Hollywood Land” şi “Open Window”, care i-a adus premiul Cea mai Bună Actriţă la Festivalul de Film de la Boston. De menţionat şi “August” şi “The Burning Plain”.
Pe micul ecran, Tunney a jucat în serialele “Prison Break”, “House, M.D.”, “Life Goes On”, “Class of ‘96”, “Law & Order” şi “Dream On” şi în filmele “J.F.K.: Reckless Youth” şi “Frog”.