S-a încheiat NexT 2013

De: Mioara Tronaru / 15.04.2013, 11:15
S-a încheiat NexT 2013
Scurtmetrajul “Şi viii plâng” / ”Os Vivos Tambem Choram” / “The Living Cry Too”, regizat de Basil da Cunha a fost desemnat marele câştigător al celei de-a şaptea ediţii a Festivalului Internaţional de Film NexT.

Juriul format din Chris Tidman, Roar Skau Olsen, Michèle Driguez, Hervé Le Phuez şi Radu Jude au decis acordarea Trofeului pentru scurtmetrajul portughez “pentru măiestria cu care acest film prezintă o ficţiune dramatică filtrată prin lentila documentarului, transformând realitatea oamenilor şi locurilor într-o experienţă metafizică”. Premiul pentru cel mai bun film, în valoare de 2000 de euro a fost oferit de ArCub. În plus, CineLabs România a oferit filmului “Şi viii plâng” servicii digitale de post-producţie în valoare de 2000 de dolari.

Cea de-a VII-a ediţie a celui mai important festival de scurt şi mediu metraj din România, NexT, şi-a desemnat aseară câştigătorii. Ceremonia de închidere a avut loc sâmbătă seara la Cinema Studio din centrul Capitalei, în prezenţa a peste 400 de invitaţi, printre ei numărându-se: actorul Vlad Ivanov, actriţele Ilinca Goia, Ada Condeescu şi Ioana Flora, regizorul Cătălin Mitulescu şi criticul de film Irina Margareta Nistor.

La gala de închidere de aseară, premiul ”Cristian Nemescu” pentru Cea mai bună regie i-a fost acordat regizorului spaniol Chema García Ibarra, realizatorul filmului ”Mister” / ”Misterio”. Cineastul a fost desemnat câştigător ”pentru felul în care prezintă un punct de vedere specific asupra vieţii, folosind în mod eficient constrângerile formatului de scurtmetraj şi pentru folosirea excepţională a umorului şi suprarealismului.”

Foto Gilda Comarzan-NexT2013