Se pricepe la afaceri! Victoria Beckham, pe primul loc în topul antreprenorilor din Marea Britanie

Apropo.ro / 27.10.2014, 14:32
Se pricepe la afaceri! Victoria Beckham, pe primul loc în topul antreprenorilor din Marea Britanie
Soţia lui David Beckham s-a clasat pe locul întâi în topul celor mai buni 100 de antreprenori din Marea Britanie din 2014, într-un clasament realizat de revista britanică de afaceri Management Today.

Potrivit contactmusic.com, fosta membră a trupei Spice Girls este în prezent un om de afaceri de succes, compania sa din domeniul modei fiind considerată una dintre cele mai de succes afaceri. Astfel, cariera în business a vedetei pare să eclipseze succesul avut în domeniul muzicii.

Topul realizat de revista britanică Management Today ia în calcul averea totală, numărul de locuri de muncă create de un antreprenor şi cifrele de vânzări ale companiei acestuia.

Brandul de modă Victoria Beckham a avut un profit de 38 de milioane de euro în 2013, o creştere de 2.900% în ultimii cinci ani, şi o creştere de 3.233% a numărului de angajaţi, comparativ cu anul 2008, când Victoria Beckham a demarat afacerea, informează Mediafax.

„Perspicacitatea este cea care i-a adus primul loc în top”, a declarat Philip Beresford, realizatorul clasamentului care a folosit datele economice ale Companies House.

Foto: Hepta

Victoria Beckham, a cărei avere este evaluată la 266 de milioane de euro, a devenit „o antreprenoare extrem de talentată în domeniul modei”, potrivit revistei Management Today.

„(Victoria Beckham – n.r.) are o afacere bună, ceva talent de designer şi câteva cunoştinţe de business. Este destul de des criticată pentru că este o celebritate implicată în modă, dar nu cred că este corect. A construit ceva puternic pe baza celebrităţii sale şi acesta este un lucru foarte important. Merită să fie apreciată”, a declarat Andrew Saunders, redactor-şef adjunct al revistei Management Today.

După lansarea, în 2008, a brandului propriu de modă, Victoria Beckham a primit distincţia „Brandul de Modă al Anului” („Designer Brand of the Year”, în original), în cadrul galei British Fashion Awards în 2011. Recent, vedeta şi-a deschis primul magazin în cartierul londonez de lux Mayfair.

Victoria Beckham, în vârstă de 40 de ani, s-a remarcat ca membră a grupului Spice Girls, iar în ultimii ani a devenit creatoare de modă, lansând mai multe colecţii.