Shane Duffy. Dacă vă daţi cămăşile jos, vă plătesc dublu!

De: Mioara Tronaru / 16.05.2013, 08:00
Shane Duffy. Dacă vă daţi cămăşile jos, vă plătesc dublu!
Sunt cinci băieţi: reparatori, constructori şi designeri, dar mai ales modele masculine, toţi capabili şi să bată un cui şi să meargă cu graţie pe podiumul prezentărilor de modă! Pentru că firma nu are reprezentanţă şi în România, ca să-i chemaţi acasă pentru ceva reparaţii, îi puteţi vedea lunea, de la 22.10, pe Style. Noi am reuşit să-l prindem, la telefon numai, pe Shane Duffy care ne-a spus câte ceva despre ”Hott And Handy”şi ”Built”.

– Cum împaci modelingul şi construcţiile?

Fiind proprietarul companiei de reparaţii „Hott And Handy, nu mai sunt implicat prea mult în modeling, iar atunci când o fac, mă asigur că am destul timp pentru amândouă. Băieţii din echipă apar mai des decât mine în reclame, merg la şedinţe foto sau prezentări de modă. În compania mea sunt în total cam 15-20 de băieţi, cu toţii modele şi constructori, în acelaşi timp. Iar când unul dintre ei merge la audiţii pentru reclame sau casting-uri pentru un job în modeling, îmi spune din timp şi lucrurile se aranjează. În show-ul „Built” apar alături de încă patru dintre băieţi, însă în realitate, în firmă sunt mai mulţi. Aşa că încercăm să echilibrăm partea de modeling cu obligaţiile pentru firma de reparaţii.

– Cum a apărut ideea de a înfiinţa firma de reparaţii „Hott And Handy”?

Ideea a apărut prin 2006, pe vremea când locuiam la Los Angeles. Alături de alţi doi amici, eram modele şi studiam, în acelaşi timp, actoria, însă aveam nevoie şi de un job part-time, pentru că traiul la Los Angeles este costisitor. Însă nu vroiam să fim chelneri şi nici barmani, aşa că ne-am gândit să ne folosim priceperea în construcţii şi reparaţii. Astfel am devenit meseriaşi şi eram chiar foarte apreciaţi! Într-una din zile, înainte de Crăciun, lucram, cu un coleg, la un magazin, unde montam în exterior luminile de Sărbători şi clienta a venit la noi şi ne-a spus: „Dacă vă daţi cămăşile jos, vă plătesc dublu!”. Ne-am uitat unul la celălalt şi am zis: OK! Ne-am dat cămăşile jos şi chiar ne-a plătit dublu! La un moment dat, una dintre clientele magazinului respectiv a venit lângă noi şi ne-a spus: arătaţi ca nişte „hot and handymen”! (meseriaşi sexy, n.r.) Atunci mi-am dat seama că putem folosi denumirea aceasta, era ceva acolo care m-a atras! Am cumpărat domeniul Hottandhandy.com, am pus la punct un business plan şi după patru ani, în 2010, am lansat compania „Hott And Handy”. Acum lucrurile merg foarte bine, avem chiar şi un show care urmăreşte activitatea noastră!

– Dacă ar fi să alegi între podiumul defilărilor de modă şi a face reparaţii pentru „Hott And Handy” – ce ai alege?

Hahaha… Eu, personal, aş alege „Hott And Handy”, normal, pentru că este compania mea, aşa că ar trebui să îi întrebăm şi pe ceilalţi băieţi! Însă părerea mea este că ţi-ar da acelaşi răspuns: că vor să le facă pe amândouă! Sigur, se pune şi problema timpului, însă atunci când eşti model, sunt destule dezavantaje. În construcţii, vezi cum iese ceva din mâinile tale, ai satisfacţia de a vedea un rezultat concret al muncii tale, iar băieţilor chiar le place să muncească. Unora le place mai mult să clădească un zid sau să vopsească un perete, decât să se fâţâie pe podiumul prezentărilor de modă şi să li se facă fotografii întruna!

– Cu toţii arătaţi foarte bine! Vi s-a întâmplat vreodată să fiţi întâmpinaţi cu neîncredere de către clienţi?

Da! Acest lucru se poate vedea şi în show-ul „Built”, de la Style, unde mai apar şi clienţi care pun la îndoială calităţile noastre de meseriaşi! Nu pot spune că este chiar vorba de neîncredere, dar atunci când apărem la uşile oamenilor, unii dintre ei se gândesc automat că este o glumă! Îşi spun, probabil, că grupul de bărbaţi arătoşi nu poate fi al meseriaşilor pe care îi aşteaptă şi ne pun tot felul de întrebări. Însă ceea ce este cu adevărat grozav în compania mea este faptul că băieţii chiar sunt buni la reparaţii şi construcţii. Sunt meseriaşi calificaţi, pricepuţi şi reuşesc să le dovedească celor care nu au încredere în ei că s-au înşelat la prima vedere. În majoritatea cazurilor, clienţii sunt atât de mulţumiţi de serviciile noastre, încât recomandă echipa şi prietenilor lor.

– Dar ce părere au soţii clientelor voastre, când văd că în casa lor intră un grup de băieţi arătoşi? Nu sunt geloşi, nu se uită ciudat la voi?

O, ba da! Mai ales în cazurile în care doamnele sunt cele care angajează echipa de meseriaşi, soţii sunt destul de… precauţi! Şi geloşi este un cuvânt potrivit! Însă băieţii care lucrează pentru mine la „Hott And Handy” sunt foarte civilizaţi, astfel încât clienţii se conving că suntem oameni serioşi! Dar, într-adevăr, există o doză de gelozie din partea bărbaţilor, să fim serioşi, ce soţ ar sta liniştit ştiind că, în timp ce el e toată ziua plecat la serviciu, soţia lui se învârte, acasă, printre câţiva bărbaţi arătoşi? Să recunoaştem, nu e confortabil pentru el! Într-unul dintre episoade am avut surpriza să aflăm că există camere video în toată casa, aşa că soţul ne-a spus: „Fiţi atenţi, că vă urmăresc! Chiar dacă nu sunt acasă, văd tot ce se întâmplă!”…

– Presupun că aţi avut parte şi de clienţi nemulţumiţi. Care a fost cel mai dificil proiect la care aţi lucrat până acum?

Într-adevăr, am avut parte şi de clienţi foarte dificili! Pentru mine, cei mai dificili sunt clienţii care nu ştiu exact ce vor şi schimbă mereu câte ceva, mai ales după ce am muncit la planul iniţial. Este greu, pentru că stabilim un plan, designerul pune totul la punct, ne apucăm de lucru, după care, la jumătatea proiectului, clientul vine şi face o grămadă de schimbări. Pentru noi, aceste schimbări înseamnă ore de lucru în plus, mai multe resurse alocate şi, implicit, costuri mai mari. Asta înseamnă pentru mine clienţi dificili şi, pe parcursul show-ului de la Style, veţi vedea exact la ce mă refer! Este frustrant, pentru că vorbim, până la urmă, despre o afacere.

– Ce hobby-uri ai?

Îmi plac sporturile extreme: fac triatlon, sky-dive, bungee jumping, căţărări, camping – lucrul de genul acesta. Îmi place foare mult să fac sport în natură, am crescut în Texas, unde am petrecut mult timp în mijlocul naturii. Acum locuiesc în New York City şi este diferit, dar de fiecare dată când am un weekend liber ies din oraş, spre nord, şi fac rafting pe râurile din zonă, camping şi alte sporturi outdoor.

– Te-ai gândit vreodată să vizitezi Europa?

Mi-ar plăcea foarte mult. Nu ştiu care sunt planurile noastre pentru anul acesta, dar o să vorbesc cu reprezentantul nostru, să vedem dacă este posibil să venim şi în Europa!

– Ar fi minunat! Cum reuşeşti să te menţii într-o formă atât de bună? Ai un secret pentru asta?

Fiecare dintre noi face mult sport şi îşi alege forma de mişcare cea mai potrivită pentru el. Pentru mine, a face sport înseamnă, mai degrabă, a mă antrena pentru ceva anume. Nu mă duc la sală doar ca să arăt într-un anumit fel, ci pentru a mă antrena. Cum spuneam şi mai devreme, îmi place să fac triatlon, deci şi mersul la sală este legat de un anumit scop: fac exerciţii ca să reuşesc să sar peste obstacole, sau să lucrez partea de sus a corpului, picioarele şi aşa mai departe. Fac înot, merg pe bicicletă, alerg, aşa că mersul la sală este un antrenament pentru celelalte sporturi. Cred că este important să faci atât sport, amestecat cu cardio, cât şi să îţi supraveghezi greutatea, şi aici trebuie să pomenesc şi despre dietă, pentru că nu poţi să ai un corp sănătos doar mergând la sală. Sportul şi dieta merg în tandem. Nu pot să spun că am o dietă strictă, dar nici nu mănânc la fast-food în fiecare zi!

– Ai un regim alimentar special, sau există ceva care nu îţi lipseşte niciodată din meniu?

Mănânc câte puţin din toate. Nu mă înnebunesc după carnea roşie, mănânc mai rar, cam de două ori pe lună, dar în rest consum carne de pui, peşte, mulţi carbohidraţi, pentru că alerg mult, îmi cunosc bine corpul şi carbohidraţii îmi dau energie, atunci când fac efort. Beau sucuri din fructe şi mănânc foarte des fructe şi legume. Aş putea spune că jumătate din dieta mea este formată din fructe şi legume. Nu iau niciun fel de suplimente alimentare, aşa că toate vitaminele mi le iau din fructe şi legume proaspete, ceea ce este foarte important.

– În încheiere aş vrea să te întreb dacă ai fost vreodată atras de actorie. Ţi-ar plăcea să apari în filme sau seriale?

Da, absolut. Îmi doresc mult un rol în cinema. De fapt, spuneam şi mai devreme, când îţi povesteam cum am început business-ul „Hott And Handy”, în 2006. Pe vremea aceea studiam actoria la Los Angeles, am apărut în numeroase reclame, în campanii naţionale, dar niciodată nu am apărut în vreun film sau serial de succes. Îmi doresc foarte mult acest lucru şi sper că se va întâmpla într-o bună zi!

Mioara Tronaru