Slovacii nu vor preturi occidentale la utilitati

Apropo.ro / 19.08.2008, 16:07
Slovacii nu vor preturi occidentale la utilitati
Premierul slovac a avertizat companiile occidentale ca le va nationaliza activele, daca vor impune populatiei preturi nejustificat de mari

Premierul slovac Robert Fico a avertizat companiile occidentale implicate in distributia de energie pe piata locala ca le va nationaliza activele, daca vor impune populatiei preturi nejustificat de mari.

Afirmatiile lui Fico fac parte dintr-o campanie menita sa opreasca majorarea preturilor de catre companiile de utilitati.

"In cazul in care companiile, si nu este vorba doar despre Enel, ci despre proprietarii unor monopoluri energetice (in general), isi continua politica, care este in fond indreptata impotriva intereselor statului (…) nu ne vom abtine de la astfel de masuri in viitor", a declarat premierul.

In urma privatizarilor din anii anteriori aderarii la Uniunea Europeana, producatorul dominant de energie se afla in proportie de 66% in proprietatea Enel, iar compania care detine monopolul in domeniul gazelor naturale este condusa de E.ON si Gaz de France, cu o participatie de 49%.

CONCURS: Castiga saptamanal 2 abonamente la Water Park Otopeni!


 

Citeste si:

Gazele se vor scumpi cu 15%

Gazele se vor scumpi cu 15%

Nemtii de la E.ON Gaz Romania si francezii de la Distrigaz Sud avertizeaza ca gazele provenite din import vor ajunge pana la un nivel de 600 de dolari pe mia de metri cub…

Mutu a fost inlocuit de Florin Costea la nationala Romaniei

Mutu a fost inlocuit de Florin Costea la nationala Romaniei

Dupa ce Adrian Mutu s-a accidentat la antrenamentul de dimineata al echipei nationale a Romaniei si va rata meciul cu Letonia, in locul sau a fost convocat de urgenta ata…

Pedofilii straini invadeaza Romania! Exclus Michael Jackson (video)

Pedofilii straini invadeaza Romania! Exclus Michael Jackson (video)

Ziarul "Sibianul" a fost sesizat de catre doi avocati englezi, sot si sotie, ca au descoperit un pedofil la un concert de orga in Biserica Evanghelica.

Cele mai noi tendinte in machiaj direct de pe catwalk

Cele mai noi tendinte in machiaj direct de pe catwalk

Pregateste-ti portfardul pentru noul sezon si lasa-te ghidata de cele mai noi tendinte de pe catwalk.

Jocul zilei

Clipul zilei

Hostel 2 Raton
Un joc sangeros, nerecomandat copiilor si celor slabi de inima. Cuvinte cheie: raton devoreaza bucatarie racoon kitchen roade gaura dragut funny cute
Incearca cele mai tari jocuri online Vezi cele mai tari clipuri de azi
Incearca si jocurile marca Apropo Uploadeaza rapid clipul tau

 

Ti-au placut articolele si stirile noastre? Aboneaza-te la RSS, ca sa primesti instant noutatile care te intereseaza. (Detalii despre tehnologia RSS, Clienti RSS).

 

Comenteaza trimite pe ym printeaza