Spirit Awards 2022: „The Lost Daughter”, „Reservation Dogs”, printre marii câștigători

De: Ana Obretin / 07.03.2022, 10:40
Spirit Awards 2022:

„The Lost Daughter”, o dramă psihologică ce a marcat debutul în regie al lui Maggie Gyllenhaal, a fost desemnată cel mai bun lungmetraj la cea de-a 37-a ediție a galei Film Independent Spirit Awards.

Pelicula despre o profesoară de vârstă mijlocie forțată să se confrunte cu alegerile ei de viață a primit trei premii, inclusiv pentru cel mai bun scenariu și cea mai bună regie.

CITEȘTE ȘI: 10 filme turnate în sudul Franței de văzut și revăzut înainte de a-ți plănui vacanța (VIDEO)

Top 10 filme despre apocalipse

Top 10 cele mai piratate filme și seriale din 2021

Premiile sunt decernate anual de asociația Film Independent din Los Angeles și reprezintă un eveniment major pentru lungmetrajele care nu sunt realizate de marile studiouri de la Hollywood și au nevoie de promovare înainte de gala Oscar. În mod tradițional, gala Film Independent Spirit Awards are loc în după-amiaza de sâmbătă de dinaintea premiilor Oscar. Anul acesta, însă, a avut loc duminică noapte, cu câteva săptămâni înainte de trofeele Academiei de film americane, programate pe 27 martie. După ce s-a desfășurat virtual anul trecut, show-ul fizic a revenit, fiind organizat pe plaja din Santa Monica.

Gala Film Independent Spirit Awards poate servi uneori ca o previzualizare a ceea ce se va întâmpla la Oscar

Anul trecut, „Nomadland”, al lui Chloé Zhao, a câștigat premiile pentru cel mai bun film și cel mai bun regizor la Independent Spirit Awards, după care a obținut aceleași trofee la gala Oscar. În ultimii ani, „Moonlight”, „Spotlight”, „Birdman” și „12 Years a Slave” au câștigat, de asemenea, premiul Independent Spirit pentru cel mai bun film, înainte de a obține și câte un Oscar.

Anul acesta, lungmetrajul „Zola”, de Janicza Bravo, care era lider în topul nominalizărilor la prestigioasele Film Independent Spirit Awards, cu șapte selecții, a primit premii pentru cel mai bun rol principal feminin, acordat lui Taylour Paige, și cel mai bun montaj. Tot două premii a primit „Passing”, pentru cea mai bună imagine și cel mai bun rol secundar feminin, decernat actriței Ruth Negga.

„Reservation Dogs”, o comedie despre patru adolescenți indigeni care au crescut în Oklahoma, a primit cele mai multe premii acordate unei producții TV, două. Astfel, comedia a fost desemnată cel mai bun serial nou și a primit un trofeu pentru cea mai bună distribuție într-o serie nouă. 

Războiul declanșat de Rusia în Ucraina a atras mai multe comentarii pe scena galei, câștigători precum Ruth Negga și prezentatorii Kristen Stewart și Javier Bardem oferind gânduri și rugăciuni poporului ucrainean afectat de criza umanitară. Meghan Mullally și Nick Offerman, gazdele galei, au avut un mesaj și mai incisiv. Mullally a remarcat că ei sperau la „o rezolvare rapidă și pașnică” înainte de a adăuga „în special, du-te naibii și du-te acasă, Putin”. Apoi cele două gazde i-au oferit președintelui rus salutări cu degetele mijlocii ale mâinilor.

Lista completă a câștigătorilor  Independent Spirit Awards 2022 se găsește AICI.

CITEȘTE ȘI: Cum și-au imaginat viitorul: Cinci filme în care acțiunea se petrece în anul 2022

Foto: Profimedia Images