Sugestie de vacanţă:”Călătorii pentru Suflet”. Cum să călătoreşti în lumea exterioară, pentru a descoperi o lume interioară

De: Alexandra Necsoiu / 27.06.2017, 13:15
Sugestie de vacanţă:
Experienţele spirituale nu se numără. Se trăiesc. Pentru Maria Nicolau, persoana din spatele blogului My Exotic Dream, această sintagmă a însemnat o provocare de a transforma milele străbătute în primelele 6 luni ale anului în experienţe. Proiectul constă în cuantificarea distanţelor parcurse, a experienţelor spirituale trăite şi a numărului de click-uri şi like-uri primite în această perioadă. Transformarea milelor în experienţe este cel mai nou proiect al nonconformistului blogger, care a decis să calculeze ce înseamnă o experienţă în epoca digitală.

Myexoticdream.net este blogul pe care Maria împărtăşeşte cu lumea experienţele sale exotice. Are doar 28 de ani şi a călătorit în 35 de ţări pentru a se redescoperi prin meditaţie şi yoga. 

Din ce în ce mai multe persoane aleg să o urmeze în acest demers într-un proiect intitulat Călătorii pentru Suflet – Călătoreşte în lumea exterioară, pentru a descoperi o lume interioară.

Anul acesta, bloggerul a decis să dea o formă măsurabilă experienţelor sale. După numai şase luni de la începutul anului, a călătorit deja pe o distanţă de 40.000 de mile, în 4 ţări, aflate pe 3 continente. Din cele şase luni care au trecut, 82 zile au fost dedicate călătoriilor. 

Cei peste 10.000 de followeri pe Instagram au fost alături de ea, zi de zi, urmărindu-i cele 123 de postări care au avut un număr de 15.308 like-uri. Blogul este modul în care Maria vorbeşte despre ea în raport cu experienţele pe care le are în destinaţiile exotice care îi redefinesc, zi de zi, modul în care priveşte viaţa. Anul acesta a scris 19.148 de cuvinte pe blog despre trăirile ei şi are, în fiecare lună, 6.000 de oameni care îi citesc postările. 

Cei peste 6.000 de followeri pe Facebook sunt şi ei alături de ea. În cele şase luni din acest an Maria a postat de 211 ori şi a strâns aproape 10.000 de like-uri. 

Din momentul în care a descoperit acest nou mod de a vedea lumea, încurajează oamenii să călătorească conştient, să se hrănească din momentul prezent şi din diversitatea şi frumuseţea culturilor din întreaga lume. 

Maria a început anul cu o călătorie spontană în cel mai sărac sat din India pentru a-l cunoaşte pe Dalai Lama. Timp de două săptămâni în ianuarie, alături de câteva sute de mii de oameni, a urmat un program strict, care începea la ora 6:00 cu ritualurile de dimineaţă şi continua cu învăţăturile predate de Dalai Lama. În martie, Maria a plecat din nou într-o călătorie neprogramată în Bahamas, la un curs intensiv de yoga. 30 de zile, 16 ore pe zi de practică, yoga, meditaţie, ritualuri, cursuri, Paranayama, un stil de viaţă sănătos şi o apa de un turqoise greu de descris în cuvinte.  Spunea în timpul acelei călătorii că: ”Mă aflu într-un paradis exotic în care sunt forţată să mă disciplinez, să practic intensiv această ştiinţă spirituală numita yoga şi să îmi depăşesc o mare parte din limitările mentale şi emoţionale”. 

După 14 zile petrecute acasă, bloggerul a plecat într-o Călătorie pentru Suflet în India, alături de oameni care au aceleaşi interese şi pasiuni.  Timp de doua săptămâni, între 15 şi 28 mai, aceasta s-a aflat în Rishikesh, capitala mondială a practicii Yoga, pe urmele maeştrilor hinduşi, a yoghinilor si a fascinantei culturi a Indiei.

Întoarsă din India, Maria a plecat într-o vacanţă de 5 zile în Santorini. În mai puţin de 24 de ore de la întoarcere se afla în drum spre o nouă Călătorie pentru Suflet de 11 zile în Bali. ”Ştiu că de multe ori acasă zilele trec repede şi uneori nici nu prea pot face diferenţa între ele. Însă ultimele două săptămâni au fost ca scoase dintr-un film. Ultimele două săptămâni mi-au demonstrat cât de complexă şi frumoasă poate fi această viaţă şi cât de relativă este realitatea. Atâtea experienţe şi evenimente în numai 3 zile – din Grecia, acasă, iar apoi în câteva ore m-am trezit pe partea cealaltă a globului, în Bali. Minţii i-a luat ceva să mă prindă din urmă, însă încă o dată, m-am trezit trăindu-mi visul”, scria Maria pe blogul său. 

Întoarsă în ţară, Maria Nicolau pregăteşte noi Călătorii pentru Suflet, următoarele vor fi în august în Provence, cu excursii culinare, câmpuri de lavandă, yoga şi meditaţie, iar în noiembrie într-un yoga retreat în Bali. 

Aceste mile călătorite, acel drum către o anumită destinaţie, este la rândul său un drum iniţiatic. Acele ore petrecute în avion, deasupra oricărei realităţi, ne ajută să ne deconectăm de viaţa obişnuită de acasă şi să ne pregătim de experienţele extraordinare care ne aşteaptă după aterizare. Milele sunt doar distanţe traduse prin diversitate în natură, cultură,  mentalitate şi spiritualitate.  Ne distanţăm de obişnuit şi păşim în noutate, în evoluţia noastră interioară şi în viaţă”, spune Maria.

Pentru Maria viaţa înseamnă experienţe, trăiri şi magia simţită în timp ce meditează în India, în timp ce pozează localnicii  din Bali sau când savurează mâncarea locala în Mexic. ”Orice loc al acestei planete are o nuanţă aparte şi totul ne schimbă la un nivel subtil, schimbare pe care o putem conştientiza, o putem hrăni şi ne putem bucura de ea şi de o nouă realitate prin care vedem viaţa”, adaugă Maria.  

Îi puteţi urmări călătoriile şi trăirile spirituale prin blogul său sau puteţi chiar să vă alăturaţi într-o experienţă de acest gen.