The Murders, un nou serial de investigaţii criminalistice

Apropo.ro / 13.06.2019, 14:52
The Murders, un nou serial de investigaţii criminalistice
Ambiţioasa, prietenoasa şi geniala Kate Jameson este noul detectiv de la DIVA şi vine în serialul Crimele (The Murders), din 14 iulie, de la 21:00. Noul serial de investigaţii criminalistice este localizat în vibrantul Vancouver şi urmăreşte viaţa personală şi profesională a lui Kate pe măsură ce investighează cazuri complexe, care îi vor testa principiile şi loialitatea.

Detectivul Kate Jameson (Jessica Lucas) se simte împovărată de succesul părinţilor ei. Mama ei, Rita Gallo (Venus Terzo) este consilierul primăriei, iar tatăl ei, Anthony Jameson este un fost detectiv căzut la datorie.  În prezent investigator începător al departamentului de omucideri, Kate a lucrat iniţial ca poliţist de patrulă şi a obţinut cel mai bun scor la testarea pentru funcţia de detectiv. Relaţia lui Kate cu tatăl ei a fost foarte apropiată, iar când acesta a fost ucis în misiune, lumea ei a fost zdruncinată din temelii, pierzând un părinte şi persoana pe care o respecta şi admira cel mai mult. Când Kate încalcă una dintre regulile de bază ale poliţiei – urmată de consecinţe fatale – aceasta devine mânată de ambiţia de a se ridica la nivelul tatălui ei, dar şi de a repara răul făcut.

Un alt personaj din Crimele este Detectivul Nolan Wells (Dylan Bruce), partenereul lui Kate în cadrul departamentului de omucideri. Nolan este un detectiv cu experienţă, arătos şi cu un umor care ascunde trauma resimţită în urma divorţului dificil de care a avut parte. Nolan acceptă fără entuziasm să fie partenerul lui Kate după ce fostul ei camarad a fost ucis. A muncit foarte mult să ajungă în această funcţie şi crede că avansarea lui Kate miroase a nepotism, în ciuda probelor care demonstrează contrariul. Împreună lucrează echilibrat, în ciuda atracţiei ciudate care le complică relaţia.

Echipa investighează cazuri diverse ca: un jaf bancar violent, un caz închis în urmă cu 15 ani, o serie de crime misterioase şi un criminal ce pare interesat de Detectivul Jameson.

SINOPSIS – Crimele (The Murders)
Sezonul 1

Detectivul Kate Jameson (Jessica Lucas) este fiica metisă a consilierului Rita Gallo (Venus Terzo) şi răposatului Anthony Jameson – un ofiţer de poliţie din Vancouver, decorat, care şi-a găsit sfârşitul într-o misiune în urmă cu doi ani. Lupta în numele legii este una dintre caracteristicile de bază a lui Kate, marele ei vis este să fie la fel de bună ca tatăl ei şi este hotârâtă să îşi lase amprenta în divizia de omucideri.

Din nefericire, situaţia ia o întorsătură şocantă, când Kate încalcă prima regulă din poliţie – să nu îţi laşi arma nesupravegheată. Kate află că maşia de poliţie a fost jefuită şi arma a dispărut şi ia decizia de a nu-i raporta lipsa. Această minciună prin omisie are consecinţe tragice când cu coleg este ucis. Trădarea regulamentelor şi a principiilor o vor bântui pe Kate de-a lungul investigaţiilor şi o vor chinui pe femeia care a fost crescută să respecte onoarea, statutul şi integritatea. Urmărită de această greşeală fatală, Kate este hotărâtă să rezolve fiecare caz, inclusiv cazul unui criminal care pare interesat de ea.

Descrierea personajelor

Detectivul Kate Jameson (Jessica Lucas)

Iubitoare de muzică, ambiţioasă, pietenoasă şi sclipitoare, Kate se simte împovărată de realizările părinţilor ei. În prezent este investigator începător al departamentului de omucideri, a lucrat iniţial ca poliţist de patrulă şi a obţinut cel mai bun scor la testarea pentru funcţia de detectiv. Realizarea importantă nu a reuşit să închidă gurile care o acuzau de nepotism. Relaţia lui Kate cu mama ei este distantă de când aceasta a divorţat de tatăl ei, iar adolesenta Kate a ales să locuiască cu tatăl ei – Anthony “AJ” Jameson. Când acesta a fost ucis în misiune, lume ei a fost zdruncinată din temelii, pierzând un părinte şi persoana pe care o respecta şi admira cel mai mult. A moştenit de la el pasiunea pentru muzică şi un stil clasic de a investiga, bazat pe ochi, urechi şi instinct, diferit de cel actual bazat pe tehnologie.
Când îşi pierde arma şi se lasă convinsă de partenerul ei, Mike Huntley, să muşamalizeze scăparea ce o poate costa o carieră promiţătoare, Kate regretă imediat decizia luată când se confruntă cu o altă tragedie. Plină de remuşcare şi durere pentru moartea unui coleg, Kate îşi dedică întreaga energie şi cunoaştere pentru a compensa acea scăpare. Se luptă deasemenea cu identitatea rasială, metisă fiind, nu aparţine nici albilor nici negrilor ci unei zone gri cu care se luptă şi când vine vorba de litera legii, unde chiar dacă totul este alb pe negru, moralitatea se află tot în acea zonă gri.

Detectivul Nolan Wells (Dylan Bruce)

Nolan este un detectiv cu experienţă, arătos şi cu un umor care ascunde trauma resimţită în urma divorţului dificil de care a avut parte. Nolan acceptă fără entuziasm să fie partenerul lui Kate după ce fostul ei camarad este ucis. A muncit foarte mult să ajungă în această postură şi crede că avansarea lui Kate miroase a nepotism, în ciuda probelor care demonstrează contrariul. Împreună lucrează echilibrat în ciuda chimiei ciudate care le complică relaţia. Nolan încearcă să se adapteze vieţii după un divorţ dificil şi să facă faţă faptului că soţia sa l-a părăsit pentru un alt poliţist. Kate încearcă să îi acopere purtarea nesăbuită, câştigându-i astfel respectul şi poate şi încrederea. Nimic nu îi atrage atenţia de la cariera sa, defapt asta este tot ce i-a mai rămas.

Detectivul Meg Harris (Luvia Petersen)

Inteligentă şi tenace, Harris este un detectiv în adevăratul sens al cuvântului, extrem de realistă şi acasă alături de partenera sa şi cei doi fii. O uimeşte dezastrul din viaţa personala a lui Jameson, dar asta nu o împiedică să îi fie o bună prietenă atât la serviciu cât şi în viaţa personală, oferindu-i detalii despre Nolan cum doar un fost partener ar putea. Este un detectiv dispus să facă orice sacrificiu pentru a afla adevărul dar păstrează distanţa în viaţa personală pentru a-şi proteja copiii şi partenera de aspectele întunecate ale meseriei ei.

Sergentul Bill Chen (Terry Chen)

Dur şi protector, Sergentul Bill Chen este şeful departamentului de omucideri. A evoluat în carieră lucrând la cazuri dificile, cu mize mari. Acum lucrează într-un birou şi nu îşi mai pune viaţa în pericol, dar are parte din plin de presiuni financiare şi ambiţii politice. Cumva, slujba administrativă i se pare mai dificilă. Chen îi presează constant pe detectivi să rezolve cazurile şi să ducă o viaţă profesională şi personală curată.
Rita Gallo (Venus Terzo)

Cariera încrezătoarei Rita Gallo a cunoscut o ascentiune spectaculoasă în ultimul an, datorită problemelor cardiace ale primarului. Gallo este vice-primar şi preşedinte al consiliului poliţiei, unde are o reputaţie de despot. Este o femeie puternică, elegantă şi rafinată care este obişuită să fie tratată cu respect. Este încă afectată de moartea fostului ei soţ şi de relaţia tensionată cu Kate, căreia îi cere susţinerea publică în cadrul campaniei electorale pentru a obţine funcţia de primar. Gallo conduce deasemenea o reformă în poliţie.

Dr. Roxanne Powell (Laara Sadiq)

Dr. Powell este psiholog în cadrul departamentului de poliţie. Este o fire empatică, perspicace şi un detector uman de minciuni. Cabinetul ei reprezintă refugiul lui Jameson şi îşi face griji pentru ea mai mult decât pentru ceilalţi pacienţi. Poate că de vină este instinctul matern sau poate că Powell înţelege problemele de care se loveşte o femeie în poliţie, un mediu copleşit de bărbaţi. În cabinetul ei, Kate se simte în siguranţă şi încearcă să scape de vina pe care o poartă pentru a putea să meargă mai departe.

Detectivul Mike Huntley (Lochlyn Munro)

Un detectiv versat şi primul partener al lui Kate, Detectivul Mike Huntley le-a văzut pe toate. El şi AJ au fost parteneri până la moartea acestuia. Huntley a investigat alături de AJ un caz complex care a dus la destrămarea mariajului lui AJ. Vede multe calităţi ale fostului partener în fiica acestuia şi îşi ia angajamentul de a o susţine şi de a avea grijă de ea. Dar aceste alegeri vor duce la un deznodământ tragic.

Detectivul Paul Ray (Patrick Sabongui)

Un băiat rău cu multă atitudine, Paul este un detectiv activ. Paul şi Nolan au fost colegi la academie şi au rămas prieteni chiar dacă lucrează în departamente diferite… până când Paul a devenit amantul soţiei lui Nolan. Când trebuie să colaboreze la un caz, Nolan abia poate sta în aceiaşi camera cu el. Paul, în schimb, îi solicită mereu opiniile în unele cazuri şi consideră că prietenul lui exagerează în această privinţă şi că va trece peste.