The Weeknd a fost marele câștigător la gala Billboard Music Awards 2021

De: Ana Obretin / 24.05.2021, 11:13

Artistul canadian The Weeknd a fost marele câștigător al galei Billboard Music Awards, care a avut loc duminică seara, în Los Angeles. The Weeknd a câștigat zece premii, inclusiv cele pentru cel mai bun artist, cel mai bun artist în topul Hot 100, cel mai bun cântăreț, cel mai bun artist radio și cel mai bun artist R&B.

Într-unul dintre discursurile sale de acceptare, cântărețul le-a promis fanilor săi o schimbare de stil și un nou proiect muzical. „Ultimele ore ale nopții s-au încheiat și se apropie răsăritul”, a spus acesta, referindu-se la titlul celui mai recent material discografic, „After Hours”.

În pofida succesului comercial și a recenziilor pozitive primite de acest album, The Weeknd nu a fost nominalizat la nicio categorie la gala Grammy de anul acesta. De altfel, artistul a acuzat Recording Academy de „corupţie”. De asemenea, el a anunțat că nu va mai prezenta piesele sale comitetului de selecţie pentru viitoare nominalizări la premiile Grammy. La începutul acestei luni, oganizatorii galei Grammy au decis să renunţe la comitetul „secret” care stabilea artiştii de pe lista nominalizărilor, după ce numeroși muzicieni au denunțat lipsa de transparenţă şi mai multe nereguli.

Duminică seară, la gala Billboard Music Awards, artistul Pop Smoke, care a murit în februarie 2020, a câștigat cinci premii, în timp ce grupul K-pop BTS și rapperul Bad Bunny au primit câte patru. 

Pink a acceptat premiul Icon, care i-a fost înmânat de Jon Bon Jovi, pentru care artista a mărturisit acum mai mult timp că a făcut o pasiune pe când era adolescentă. Starul a interpretat mai multe hituri, precum „Just Like a Pill”, „Get the Party Started” și „So What”, și a fost acompaniată de fiica sa, Willow, pentru o interpretare la înălțime, agățate de cabluri, a cântecului „Cover Me in Sunshine”.

De asemenea, rapperul Drake a primit trofeul Billboard pentru artistul deceniului, care recompensează zece ani de locuri fruntașe în topurile muzicale. Cântărețul a fost însoțit pe scenă de fiul său în vârstă de trei ani, Adonis.

Lista completă a câștigătorilor se găsește aici.

CITEȘTE ȘI: „Montero (Call Me by Your Name)”, semnat Lil Nas X, pe locul 1 în Billboard Hot 100

Cardi B scrie istorie ca prima artistă rap cu cinci piese pe primul loc în Billboard Hot 100

Foto: Profimedia Images