Top 10 vedete care dau ŞPAGĂ pentru LIKE-uri

De: Cătălina Matei / 12.01.2014, 08:00
Top 10 vedete care dau ŞPAGĂ pentru LIKE-uri
Credeţi că celebrităţile internaţionale nu mai au nevoie de fani? Că faima lor este de ajuns? Se pare că nu, căci tot mai multe vedete sunt suspectate de dare de mită pentru “Like”-uri pe Facebook, followers fictivi pe Twitter sau vizualizări falsificate pe YouTube. Iată cine a dat şpagă în 2003!

Mare scandal s-a stârnit zilele acestea în jurul unui articol apărut pe dailymail.co.uk despre ”fermele de click-uri” aflate în afara apelor teritoriale americane, cele care ajută vedetele, companiile şi chiar instituţiile de stat să cumpere Like”-uri false pe Facebook, followers fictivi pe Twitter şi vizualizări falsificate pe YouTube. Se pare că şi celebrul fotbalist Lionel Messi şi-ar fi mituit fanii de pe Facebook prin intermediul acestor “ferme”.

Site-ul www.boostlikes.com a publicat un top 10 al vedetelor care au apelat la acest artificiu pentru a-şi spori numărul de followers pe Twitter, o reţea de socializare mult mai populară în acest moment în Statele Unite decât Facebook. Conform unor studii realizate de companii ca Status People Fake Follower Check şi SocialBakers, aproape 50% din aprecierile primite de anumite vedete pe conturile lor sunt false sau utilizatorii apar ca fiind inactivi.

Iată un top 10 al vedetelor care au dat şpagă în 2013 pentru a-şi creşte numărul de followers fictivi pe Twitter.

1. Katy Perry

Deşi este una dintre cele mai populare vedete de pe Twitter, cu un record-absolut de 34,9 de milioane de followers, se pare că artista are cei mai mulţi prieteni fictivi. Conform studiului realizat de SocialBakers, 49% din numărul total de followers pe contul de Twitter al lui Katy sunt falşi.

2. Lady Gaga

Experţii în social media au descoperit că peste 47% din fanii excentricei Lady GaGa sunt… falşi! Astfel, din cei peste 36 de milioane de followers, 28.190.391 sunt inventaţi sau inactivi pe Twitter. Dacă şi diva GaGa are nevoie de prieteni… Însă are nevoie de bani, iar popularitatea pe reţelele de socializare îi aduce sute de mii de download-uri şi, uneori, şi nişte contracte de publicitate.

3. Barack Obama

Fiind la al doilea mandat, nu e de mirare că preşedintele Statelor Unite are mai bine de 29,8 de milioane de followers pe pagina sa de Twitter. Poate nu toţi speră să afle ceva secrete de la Casa Albă, însă se pare că un procent semnficativ este contrafăcut. Mai bine zis, Barack Obama are 23.555.770 de fani ale căror conturi sunt inventate sau inactive.

4. Taylor Swift

Are mii de fani în întreaga lume, concertele sale se ţin cu casa închisă, iar pe Twitter figurează cu 26, 2 milioane de followers. Impresionant, nu? Din nuărul total al acestora, se pare că simpatica  Taylor Swift a “mituit” vreo 28%! Nu ea, personal, ci membrii echipei sale de producţie.

5. Britney Spears

Profilul de Twitter al fostei “prinţese pop” indică peste 25,6 de milioane de followers, iar experţii în social media au descoperit că 11.814.613 sunt falşi! Iar alţi 32% au conturi inactive. Prin urmare, după câteva calcule simple, doar 22% din totalul de fani sunt reali!

6. Rihanna

Chiar şi mult mediatizata Rihanna a dat “şpagă” pentru a-şi creşte numărul fanilor de pe Twitter, care a ajunsese în octombrie 2003 la 29,4 milioane de followers. În urma unui “control”, s-a ajuns la concluzia că artista originară din Barbados întruneşte un procent de 40% de conturi false şi un altul de 26% de conturi inactive. Cu un total de 19.274.917 de followers “mituiţi”, Rihanna a ajuns pe locul 6 în acest top.

7. Justin Bieber

Până de curând, cântăreţul de origine canadiană domina numărul de vizualizări pe YouTube, dar şi numărul de followers de pe Twitter. Între timp, pe YouTube a fost detronat, iar experţii în social media au ajuns la concluzia că din cei 37, 5 milioane de fani, doar 17,8 milioane sunt reali!

8. Diddy

Oficial, contul lui Diddy înregistrează peste 9,1 milioane de followers pe twitter, însă s-a descoperit că aproape 65% din aceştia sunt falşi, iar alţi 15%… inactivi. Se pare că în luna iunie, anul trecut, Diddy a înregistrat 185.399 de fani noi într-o singură zi! Ce-i drept, aceeaşi statistică arat că artistul a şi pierdut 393.665 de aprecieri tot într-o zi, din august, 2013.

9. Justin Timberlake

Actor, dansator, cântăreţ… Justin Timberlake este pe placul multora, mai precis contul său de Twitter este apreciat de 18,8 milioande de followers. Conform SocialBakers, aproape jumătate din aceştia sunt falşi, prin urmare doar 20% sunt fani adevăraţi!

10. Shakira

Conform cântecului, şoldurile Shakira nu mint, dar nici fanii de pe Twiiter nu sunt toţi adevăraţi! Dintr-un total de 20,3 de milioane de followers, peste 43% sunt falşi. Cu toate acestea, cântăreţei îi merge tare bine, atât pe plan profesional cât şi personal…