Top 5 – Locuri cu cea mai bună îngheţată din Bucureşti

De: Cătălina Matei / 01.07.2015, 08:00
Top 5 - Locuri cu cea mai bună îngheţată din Bucureşti
Suntem în plină vară, iar canicula aproape că s-a instalat. Metodele de răcorire sunt multiple, de la aer condiţionat şi lichide reci, până la celebra îngheţată.

În Bucureşti, există multe locuri unde poţi să mănânci o îngheţată bună, chiar dacă sunt puţine locaţii care se pot numi efectiv gelaterii, de cele mai mutle ori fiind ceainării sau cafenele, dar noi vă oferim cinci astfel de locuri, care vă pot insipra în alegerile voastre:

1. Venchi

Foto: romanialibera.ro

Esenţa Venchi o reprezintă calitatea, prospeţimea, cultura şi experienţa de secole în fabricarea produselor de cofetărie. Încă din 1878, „sufletul ciocolatei” şi-a făcut simţită prezenţa în produse unice, în care gustul joacă rolul principal.

Reţetele deosebite, unice, precum şi materia primă de o calitate extraordinară, nealterata prin procese chimice sau prin adăugarea de conservanţi, reprezintă punctul cheie al succesului Venchi.

Tradiţia unei culturi vechi de secole şi unicitatea produselor fac din Venchi un adevărat atelier de creaţie artistică a dulciurilor, al cărui scop este de a transorma ciocolata într-o experienţă extraordinară.

Toată gama de produse Venchi, exceptând cele cu cereale şi cele caramelizate, conţin zero gluten. Zahărul, cacao, umplutură din praline nu conţin de nici un fel făinoase sau amidon care ar putea să compromită starea naturală a produsului.

Adresa: Calea Victoriei 214

Preţ: 80 lei / kilogram

Există şi o secţiune de produse premium, pe lângă cele eco.

Web: https://www.venchi.ro

2. Cafe Gelato (Centrul Vechi)

Aici, îngheţatele sunt servite cu diferite combinaţii de fructe şi siropuri, dar şi în varianta cu mascarpone, produsele fiind botezate cu diverse nume exotice sau iotalieneşti… „Disaramo Amaretto”, „Tahiti”, „Jamaica” sau „Bahamas”.

Adresa: Strada Franceză 20

Preţ: 15-20 lei/porţia

3. Costa Coffee

Combinaţia de îngheţată de vanilie, lapte şi sirop Monin de fructe este delicioasă şi punctul forte al acestei cafenele-Siropul e din fructe de pădure, cocos, curacao sau guava, dar poate fi înlocuit şi cu piure de fructe…

Adresa: Bulevardul Dacia 39

Program:
Luni – Vineri: 7:30 – 0:00
Sâmbătă – Duminică: 9:00 – 0:00

4. Gelato Mio (Centrul Vechi)

Adresa: Şelari 17; [email protected]

Preţ: 4 lei x cupă sau 10 lei x 3 cupe de îngheţată

Toate sortimentele pot fi degustate, înainte de cumpărare, dar şi comandate pentru acasă. Fisticul din Sicilia e de încercat!

Arome disponibile:

Vanilie de Madagascar
Iaurt cu cirese amare
Fistic din Sicilia
Alune de pădure
Migdale
Gianduia (se compară cu Nutella)
Cafea
Ciocolata neagă
Ciocolată cu lapte
Lamâie
Zmeură
Pere
Portocale
Mango
Banane
Pepene galben

Aromele se schimbă zilnic sau săptămânal.

5.Casablanca

Foto: sasesimturi.ro

Găseşti diverse sortimente de îngheţată, în special de fructe exotice, care sunt asamblate în cocktail-uri combinate cu celebrele stick-uri de ciocolată, dar şi fructe ornamentale sau frişcă.

Adresa: Take Ionescu 1 (Zona Piaţa Romană)

Preţ: de la 8 lei până la 20 de lei, cea cu alune.