Top Forbes: Cei mai profitabili actori de la Hollywood

De: Mioara Tronaru / 05.01.2014, 13:54
Top Forbes: Cei mai profitabili actori de la Hollywood
Topul Forbes al celor mai profitabili actori compară salariile primite de vedetele hollywoodiene cu încasările obţinute de filmele în care acestea au jucat roluri principale în 2013.

Actriţa americană Emma Stone ocupă primul loc în topul Forbes al celor mai profitabili actori de la Hollywood din 2013, anunţă aici Mediafax.

Emma Stone ocupă prima poziţie în clasamentul Forbes al celor mai profitabili actori de la Hollywood, întrucât filmele în care a jucat în acest an au generat venituri de 80,7 dolari pentru fiecare dolar care i-a fost plătit sub formă de onorarii. Emma Stone a putut fi văzută în acest an în special în filmul „The Amazing Spider-Man”, un lungmetraj care a obţinut încasări de 750 de milioane de dolari pe plan mondial.

Actriţa Mila Kunis ocupă locul al doilea în acest clasament, generând încasări de 68,7 dolari pentru fiecare dolar cu care a fost plătită. Mila Kunis s-a remarcat în acest an în blockbusterurile „Ted” şi „Oz the Great and Powerful”. Notorietatea ei s-a intensificat după ce Mila a fost desemnată „cea mai sexy femeie a anului 2013” de o serie de reviste de renume precum Esquire şi FHM, dar şi datorită relaţiei sale cu Ashton Kutcher.

Jennifer Lawrence se află pe locul al treilea, cu venituri de 68,6 dolari pentru fiecare dolar pe care l-a primit de la producătorii de la Hollywood. Lăudată în mod constant pentru atitudinea ei pozitivă în calitate de model al tinerelor americane, protagonista francizei „The Hunger Games” a câştigat premiul Oscar în 2013 pentru rolul din „Silver Linings Playbook”, iar interpretarea ei strălucită din „American Hustle” are toate şansele să îi aducă o nouă nominalizare la Oscarul din 2014.

Natalie Portman ocupă locul al patrulea cu venituri de 31,3 dolari pentru 1 dolar primit, iar locul al cincilea este ocupat de actorul Dwayne „The Rock” Johnson care a generat venituri de 31,1 dolari pentru fiecare dolar care i-a fost plătit.

Topul 10 al celor mai profitabili actori de la Hollywood este completat de Daniel Craig (25,6 dolari pentru 1 dolar plătit), Russell Crowe (25,6 dolari pentru 1 dolar plătit), Kristen Stewart (25 dolari pentru 1 dolar plătit), Robert Pattinson (23,5 dolari pentru 1 dolar plătit) şi Taylor Lautner (21,4 dolari pentru 1 dolar plătit).