TV5MONDE, zilele acestea la TIFF Cluj şi la Bucureşti

De: Mioara Tronaru / 31.05.2014, 11:00
TV5MONDE, zilele acestea la TIFF Cluj şi la Bucureşti
TV5MONDE va fi prezent zilele acestea la Bucureşti, unde va inaugura noua faţadă a cinematografului Elvire Popesco, şi la Cluj-Napoca, unde va acorda Prix TV5MONDE, RFI România, Institut français de Roumanie du Jeune jury francophone / Premiul TV5MONDE, RFI România, Institut français de Roumanie al Tânărului juriu francofon, în cadrul Transilvania International Film Festival (TIFF).

Cele două evenimente marchează legătura, acordul, sprijinul şi colaborarea pe care canalul francofon le are cu Institutul Francez din România.

Directorul de marketing TV5MONDE pentru Europa, Arnaud Genestine, va fi prezent duminică, 1 iunie, la Bucureşti, la sala Elvire Popesco din cadrul Institutului Francez Bucureşti, unde va inaugura noua faţadă a cinematografului, prin instalarea unei casete luminoase realizate de canalul francofon TV5MONDE, la intrarea în cinema.

Evenimentul va precede proiecţia de la ora 19.00 a filmului Incendii, în regia lui Denis Villeneuve – peliculă nominalizată la Oscarul pentru Cel mai bun film străin, în 2011 – şi care îl va avea ca invitat special pe Wajdi Mouawad, autorul piesei care a stat la baza scenariului filmului Incendii. La finalul proiecţiei, dramaturgul va sta de vorbă cu spectatorii.

Cu ocazia TIFF, Arnaud Genestine va fi prezent în decursul săptămânii la Cluj-Napoca, unde TV5MONDE, în parteneriat cu Institutul Francez din Cluj, va acorda Prix TV5MONDE, RFI România, Institut français de Roumanie du Jeune jury francophone, în cadrul festivalului.

Juriul TV5MONDE este compus din şase tineri cu vârste cuprinse între 18 – 22 de ani, care vor alege Cel mai bun film de limbă franceză dintre cele prezentate în cadrul festivalului.

Juriul Tinerilor Francofoni TV5MONDE este coordonat de criticul de film Andrei Rus – care anul acesta a făcut parte din juriul Révélation France 4 al secţiunii Semaine de la Critique, din cadrul Festivalului de la Cannes, 2014 – şi de Vincent Henry, ataşatul pentru cooperare universitară al Institutului Francez din Cluj.

Decernarea Premiului va avea loc în cadrul Galei TIFF de sâmbăta viitoare, 7 iunie.