UE pune Italia la colt

Apropo.ro / 09.07.2008, 17:10
UE pune Italia la colt
Reprezentantii tuturor grupurilor politice din legislativul de la Strasbourg si au condamnat guvernul Berlusconi pentru decizia de a amprenta romii.

Decizia guvernului italian de a amprenta romii a provocat o dezbatere aprinsa in ultima sesiune a Parlamentului European. Reprezentantii tuturor grupurilor politice din legislativul de la Strasbourg, cu exceptia popularilor, au amendat caracterul rasist al initiativei si au condamnat guvernul Berlusconi.

In opinia eurodeputatilor, initiativa se bazeaza pe criterii discriminatorii clare, iar prelevarea de amprente, inclusiv de la copii, incalca principiile drepturilor fundamentale.

Membrii Parlamentului European au cerut si explicatii Comisiei Europene. Bruxelles-ul s-a conformat si a somat autoritatile italiene sa prezinte un raport detaliat asupra "dosarului amprentarii" pana la sfarsitul lunii iulie.

Pana atunci, legislativul european a decis sa adopte, joi, o rezolutie in privinta initiativei autoritatilor de la Roma de a intocmi o baza de date cu amprentele romilor din Peninsula.

CONCURS: Castiga zilnic cate un DVD de la Apropo.ro si ProVideo!


 

Citeste si:

Romii, in pericol... de a fi amprentati!

Romii, in pericol… de a fi amprentati!

Ministrul italian de Interne, Roberto Maroni, anunta la 26 iunie ca autoritatile vor preleva amprentele tuturor persoanelor din taberele de nomazi, inclusiv ale copiilor….

Chinezii ne inlocuiesc

Chinezii ne inlocuiesc "capsunarii"

Emigrarea in cautarea unor noi locuri de munca, incepand cu anul 2002, a 1,5-2 milioane de romani a generat un deficit al fortei de munca, in special in constructii sau …

Migratia europeana, fenomen de actualitate

Migratia europeana, fenomen de actualitate

Valuri de migratie dinspre est spre vest au loc de cava timp in Europa, fenomenul fiind similar cu Marile Migratii din secolele IV-VI.

Jocul zilei

Clipul zilei

Air Defence 3 Blonda de la DEX – Ep 4 – Abominabil
Opreste avioanele inamice si protejeaza turnul principal. Cuvinte cheie: blonda de la dex video abominabil
Incearca cele mai tari jocuri online Vezi cele mai tari clipuri de azi
Incearca si jocurile marca Apropo Uploadeaza rapid clipul tau

 

Ti-au placut articolele si stirile noastre? Aboneaza-te la RSS, ca sa primesti instant noutatile care te intereseaza. (Detalii despre tehnologia RSS).

 

Comenteaza trimite pe ym printeaza