Un celebrul compozitor semnează coloana sonoră a filmului ”Funeralii fericite”

De: Mioara Tronaru, Nicoleta Nicolae / 21.05.2013, 10:55
Un celebrul compozitor semnează coloana sonoră a filmului ”Funeralii fericite”
Impresionat de comedia ”Funeralii fericite”, celebrul compozitor francez Vladimir Cosma a acceptat să semneze pentru prima dată coloana sonoră a unui film românesc, după ce a cucerit milioane de spectatori în Franţa cu muzica pentru producţii cinematografice reputate, printre care se numără şi capodopera lui Ettore Scola, ”Balul”.

Din 7 iunie, muzica talentatului Vladimir Cosma va răsuna pe marile ecrane din România, odată cu premiera filmului „Funeralii fericite”, care marchează o nouă colaborare între Horaţiu Mălăele şi Adrian Lustig, după succesul înregistrat în 2008 cu lungmetrajul „Nunta mută”.

Alături de Horaţiu Mălăele, din distribuţia comediei „Funeralii fericite” fac parte: Igor Caras-Romanov, Mihai Gruia Sandu, Dorina Lazăr, Alexandru Bindea, Florin Zamfirescu, Crina Semciuc şi Antoaneta Zaharia.

În „Funeralii fericite”, Horaţiu Mălăele este Lionel, un român reîntors din Franţa unde a lucrat în construcţii, care luptă împotriva destinului şi a propriului viitor. Când o razie duminicală îi pune pe fugă din cârciuma „La imigrantul fericit”, Lionel şi cei doi prieteni ai lui descoperă că viaţa le-a rezervat o ultimă surpriză. Aceştia ajung lângă un teren viran unde s-a instalat o tabără de ţigani. Ca să se distreze, cei trei plătesc o ţigancă să le ghicească viitorul. Distracţia începe atunci când femeia le prezice data exactă a morţii şi modul în care vor muri.

De-a lungul carierei sale, Vladimir Cosma a primit două premii Cézar pentru „Cea mai bună muzică de film” pentru contribuţia sa în cadrul producţiilor cinematografice: Diva (1982) şi Balul (1984), precum şi două premii 7 d’Or pentru „Cea mai bună muzică TV” în 1986 şi 1991.

Publicul din România va avea ocazia să asculte prima coloană sonoră realizată de celebrul Vladimir Cosma pentru un film din România, „Funeralii fericite”, o comedie care va avea premiera în cinematografele din ţară pe 7 iunie, fiind distribuită de MediaPro Distribution.