Valentina Pelinel şi secretul frumuseţii

De: Nicoleta Nicolae / 16.10.2014, 17:00
Valentina Pelinel şi secretul frumuseţii
Este o persoană echilibrată, pozitivă, cu o frumuseţe ce izvorăşte din interior. Este vorba despre Valentina Pelinel. Celebrul fotomodel ne-a dezvăluit care sunt trucurile sale de frumuseţe şi ce face pentru a fi intr-o forma de zile mari.

Cum ţi-ai defini stilul personal? Eşti de părere că te naşti cu stilul sau el vine pe parcursul vieţii?

Caracterul şi stilul definesc o persoană. Cu stilul te naşti, dar îl poţi rafina pentru că întotdeauna ai ceva de învăţat. Personalitatea, experienţele vieţii, dar şi copilăria pot pune amprenta pe stilul tău, care este o extensie a personalităţii tale. Ca om, mă caracterizează simplitatea, ambiţia, optimismul şi siguranţa de sine. Ca stil, îmi place să îmbin utilul cu plăcutul, practicabilitatea şi confortul cu necesitatea şi pasiunea pentru haine şi accesorii, într-un cuvânt pentru frumos. Îmi place combinaţia de haine simple şi accesorii opulente sau chiar de haine accesibile la preţ cu accesorii scumpe şi invers. Sunt de părere că o haină corect accesorizată poate oricând să te scoată din anonimat. Cu această convingere am creat două linii de bijuterii pentru Flusberg New York: colecţia Statement şi noua colecţie Caviar by Valentina Pelinel for Flusberg.

 

Care este ritualul tău de frumuseţe?

Baia mea poate fi uşor confundată cu un salon de înfrumuseţare. Îmi plac produsele cosmetice, ador să încerc branduri noi, produse naturale, să fiu în temă cu tot ce apare pe piaţa cosmeticelor, deci am foarte multe şi ador să le văd peste tot în mica mea lume. Îmi place să am grijă de pielea şi părul meu, dar mai ales de sănătatea mea, deoarece frumuseţea vine din interior. Am fost de curand la invitaţia Plafar Retail într-o călătorie la Cannes, unde am descoperit nutricosmeticele Biocyte. Am aflat chiar de la fondatorii celui mai mare brand de nutricosmetice din Franţa despre importanţa menţinerii sănătăţii, a frumuseţii din interior şi apoi din exterior.

 

Tu ce produse cosmetice foloseşti?

Aleg întotdeauna produsele naturale în defavoarea celor pe bază de componenţi chimici; aşa cum încerc să mănânc natural, tot aşa încerc pe cât posibil ca pentru piele şi păr să folosesc produse naturale certificate.

Se întâmplă să îţi faci singură acasă măşti pentru faţă sau pentru ten?

Când eram mică, mama îşi punea pe faţă cam tot ce îi pica prin mână în bucătărie: de la roşii, castraveţi, până la felii de cartofi. Poate din aceste motive îmi place atât de mult să îmi prepar propriile măşti. Se zice că e important ce înveţi, ce simţi, dar şi ce vezi în primii şapte ani de viaţă. Aşa că, da, întotdeauna am în casă pudră de argilă pe care o combin fie cu apă, fie cu diverse vitamine în formă lichidă sau/şi zeamă de citrice. Cei cu tenul uscat pot mixa pudra de argilă, care are şi un preţ foarte mic pe piaţă, cu miere sau chiar ulei de argan sau de măsline.

Ai debutat de curând în clubul creatorilor de bijuterii. De unde această idee? Şi de unde vine inspiraţia?

Prietena şi partenera mea, Mădălina Flusberg, a venit cu ideea ca eu să creez o colecţie personală pentru linia ei de bijuterii deja existentă de mulţi ani pe piaţa din New York. Un suflu nou, altă viziune, inspiraţia mea din viaţă, din călătoriile mele, din ceea ce mă bucură şi îmi place. Astfel a luat naştere prima colecţie de patru coliere statement. A fost o încercare şi mi-a plăcut. De curând, am lansat colecţia Caviar de inele, coliere şi cercei statement a căror produse sunt accesibile ca preţ; se încadrează bine în conceptul de „affordable luxury” şi nu am ignorat niciun criteriu esenţial pentru client cum ar fi raportul calitate-preţ.

Care este cel mai important sfat legat de frumuseţe pe care l-ai primit până acum?

Să fiu eu, să gândesc pozitiv ca să atrag pozitivismul pentru că un om fericit cu el însuşi, cu o minte sănătoasă este şi sănătos şi frumos.