12 detalii insolite despre cele mai cunoscute cântece de Crăciun (VIDEO)

De: Ana Obretin / 23.12.2021, 19:12
12 detalii insolite despre cele mai cunoscute cântece de Crăciun (VIDEO)

Cântecele de Crăciun sunt omniprezente la sfârșitul fiecărui an. Cel mai recent top Billboard Hot 100, de săptămâna aceasta, are șase piese dedicate acestei sărbători în primele 10 poziții. Liderul este „All I Want for Christmas Is You”, a lui Mariah Carey, care a stabilit un nou record în  top.

CITEȘTE ȘI: Agenda de weekend: Ce să faci în București pe 25 și 26 decembrie (Ediție de Crăciun)

10 filme recomandate pentru Crăciun de staruri (VIDEO)

Este prima piesă din istoria clasamentului care s-a poziționat pe primul loc în trei runde distincte, în 2019, 2020 și 2021. Ca detaliu insolit, deși piesa a fost lansată în 1994 și a devenit populară pe parcursul anilor, abia în decembrie 2017 a ajuns în Top 10. În 2015, Mariah Carey a lansat o carte pentru copii bazată pe piesa „All I Want For Christmas Is You”, inclusiv versurile complete însoțite de „ilustrări pline de viață despre Crăciun”.

CITEȘTE ȘI: Mariah Carey: Suma uriașă câștigată anual cu „All I Want For Christmas Is You”

“Last Christmas”, hitul duoului Wham!, ajunge pe primul loc la 36 de ani de la lansare

De la barba regretatului George Michael la populația estimată a Terrei care a ascultat hitul „Merry Xmas Everybody”, iată mai jos o selecție de detalii insolite despre unele dintre cele mai cunoscute cântece de Crăciun.

  1. Chris Rea a scris piesa „Driving Home For Christmas” după ce a rămas blocat în Londra în Ajunul Crăciunului din 1978, iar soția sa a venit cu un Mini Cooper să il aducă acasă in Middlesborough. Piesa a fost compusa de artist in mașină. Călătoria de atunci și cunoscuta piesa au fost sursa de inspiratie a celei mai recente campanii festive a brandului Mini Cooper.

2. Ideea ca „Rudolph The Red Nosed-Reindeer” (Renul Rudolph) să aibă un nas roșu aprins a fost inițial respinsă, deoarece o astfel de trăsătură poate indica alcoolismul cronic.

3. „Merry Xmas Everybody” al lui Slade a fost înregistrat în studioul de lângă cel în care John Lennon înregistra „Mind Games”.

CITEȘTE ȘI: Top 5 actori de succes cu trupe muzicale (Video)

4. „White Christmas” a ajutat la stoparea Războiului din Vietnam în 1975 – a fost folosit ca semnal de cod radio pentru evacuarea vietnamezilor care ajutaseră americanii din Saigon.

5. „Happy Xmas (War Is Over)” a fost rezultatul faptului că John Lennon și-a dat seama, după succesul „Imagine”, că a funcționat cel mai bine „să-ți transmiți mesajul politic cu puțină miere”.

6. Partiturile lui Kirsty MacColl și Shane MacGowan, membru The Pogues, pentru „Fairytale Of New York” au fost înregistrate separat – cei doi nu a cântat niciodată melodia împreună în studio.

7. Politia din New York nu are de fapt un cor, așa că The Pogues a folosit grupul ansamblul de instrumentiști Pipes And Drums în videoclipul pentru „Fairytale Of New York”. Cei din urmă s-au prezentat la filmare și mai beți decât cei de la Pogues și au refuzat să apară până nu li s-a dat mai multă băutură.

8. În 2009, organismul de gestionare a drepturilor de autor din Marea Britanie a estimat că 42% din populația Pământului a ascultat „Merry Xmas Everybody” a lui Slade.

9. Brenda Lee avea doar 13 ani când a înregistrat versiunea originală a „Rockin’ Around The Christmas Tree”.

10. Versiunea lui Bing Crosby a piesei „White Christmas” este cel mai bine vândut single din toate timpurile, cu peste 50 de milioane de exemplare, potrivit NME. Creatorul Irving Berlin și-a prezis succesul când a scris-o, spunându-i secretarei sale: „Tocmai am scris cea mai bună melodie pe care a creat-o cineva vreodată!”

11. Videoclipul pentru „Last Christmas” a marcat ultima dată când George Michael a fost filmat fără barbă.

12. Versurile piesei „Have Yourself A Merry Little Christmas” au avut inițial o continuare, „ar putea fi ultimul” (Crăciun). Însă cântecul a căpătat o nuanță  „mai veselă” înainte de a apărea pe coloana sonoră a filmului „Meet Me In St Louis”.

CITEȘTE ȘI: Elton John și Ed Sheeran au lansat în scop caritabil piesa „Merry Christmas” (VIDEO)

„Cheeky Christmas”, cea mai proasta melodie de Craciun (Video)

Foto: Profimedia Images