Disney și Sony au semnat un acord masiv în urma căruia filme ca „Spider-Man” vor fi difuzate pe Disney+

De: Ana Obretin / 22.04.2021, 09:23
Disney și Sony au semnat un acord masiv în urma căruia filme ca

Viitoarele premiere ale Sony Pictures și o mare parte din catalogul său de filme vor fi difuzate pe platformele de streaming și televiziune ale companiei Disney, în urma unui acord de licențiere încheiat între cele două companii.

Înțelegerea, care acoperă lansările Sony din perioada 2022 – 2206, va aduce filmele pe platformele de streaming Disney + și Hulu deținute de Disney, precum și în rețelele sale de televiziune, inclusiv ABC, Disney Channels, Freeform, FX și National Geographic, potrivit The Hollywood Reporter.

Acordul vine la câteva săptămâni după ce Sony și Netflix au încheiat un acord masiv pentru ca filmele primului să fie difuzate pe platforma de streaming în prima fereastră cu plată, care este de obicei stabilită la 18 luni după ce o producție a ajuns în cinematografe.

Iar, odată ce această fereastră expiră, noua înțelegere cu Disney va implica faptul că titlurile Sony vor ajunge pe platformele de distribuție ale companiei de divertisment în următoarea fereastră cu plată.

Printre titlurile din catalogul Sony se numără cele din universul Marvel, precum „Spider-Man: Into the Spider-Verse”, și din francizele „Hotel Transilvania” și „Jumanji”. În lista viitoarelor premiere Sony din 2022 intră, printre altele, „Morbius”, „Uncharted”, „Bullet Train” și continuarea „Spider-Man: Into the Spider-Verse”.

„Acest acord multianual, indiferent de platformă, garantează echipei de la Disney Media and Entertainment Distribution o extraordinară flexibilitate și o gamă largă de posibilități de programare pentru a valorifica bogata listă de filme de acțiune și dedicate familiei licențiate de Sony în cadrul serviciilor noastre directe către consumatori”, a spus Chuck Saftler, oficial Disney. „Acesta este un câștig pentru fani, care vor beneficia de capacitatea de a accesa cel mai bun conținut de la două dintre cele mai prolifice studiouri de la Hollywood, pe o multitudine de platforme”, a mai spus acesta. 

Keith Le Goy, președinte pe distribuție și rețele la nivel mondial Sony Pictures Entertainment, a declarat: „Acest acord revoluționar reconfirmă valoarea unică și durabilă a filmelor noastre pentru iubitorii de producții și platformele și rețelele care le prezintă. Suntem încântați să facem echipă cu Disney pentru livrarea titlurilor noastre spectatorilor și abonaților lor. Acest acord consolidează o piesă cheie a strategiei noastre de distribuție a filmelor, care este de a maximiza valoarea fiecăreia dintre producțiile noastre, punându-le la dispoziția consumatorilor în toate ferestrele, cu o gamă largă de parteneri cheie”.

Deși Disney + difuzează filme din universul Marvel, cele lansate de Sony, cum ar fi „Spider-Man: Homecoming” (2017) și „Spider-Man: Far From Home” (2019), nu sunt disponibile pe platforma de streaming, actualul partener TV cu plată al Sony fiind Starz, deținut de Lionsgate. După expirarea viitoarei ferestre cu plată Netflix, acele filme vor putea fi urmărite pe Disney +, unind mai multe producții Marvel într-un singur loc.

Companiile nu au dezvăluit detaliile financiare ale tranzacției.

CITEȘTE ȘI: Scenariștii filmului “Predator” dau în judecată Disney pentru recăpătarea drepturilor de autor

Finalul seriei “WandaVision” a blocat serverele Disney+ în SUA

Următorul serial din universul „Star Wars”, lansat pe Disney+ pe 4 mai

Disney, mesaj de avertizare pentru “The Muppet Show”, pentru promovare de stereotipuri negative

Netflix va descărca automat filme și seriale pe dispozitive mobile în baza algoritmului

NETFLIX: coduri și setări secrete  

Netflix a depășit 200 de milioane de abonați cu plată la nivel global  

Sony, în competiție cu Netflix: compania lansează serviciul de streaming Bravia Core 

Foto: Profimedia Images