Himesh Patel, despre „Don’t Look Up”: Un concept testat, aplicat pe acest gen de film într-un mod original

De: Ana Obretin / 18.12.2021, 08:00
Himesh Patel, despre

Actorul Himesh Patel spune despre cel mai recent lungmetraj în care a jucat, „Don’t Look Up”, că este un concept deja testat, însă pe care regizorul Adam McKay l-a aplicat pe acest gen de film într-un mod original.

Pelicula „Don’t Look Up/ Nu priviți în sus”, ce spune povestea a doi astronomi care încearcă să avertizeze omenirea despre faptul că o cometă va lovi Pământul, va fi lansat pe platforma de streaming Netflix.

Kate Dibiasky (Jennifer Lawrence), o proaspătă absolventă a facultății de Astronomie, și profesorul ei, dr. Randall Mindy (Leonardo DiCaprio), fac o descoperire uluitoare: o cometă care orbitează în sistemul solar. Prima problema este că traiectoria ei indică o coliziune directă cu Pământul. A doua este că nimănui nu pare să-i pese, se arată în sinopsisul filmului.

CITEȘTE ȘI: „Don’t Look Up”, cu DiCaprio și Jennifer Lawrence – o satiră onestă despre pericolele negării științei

„West Side Story”, „Dune”, „Don’t Look Up”, pe lista AFI a celor mai bune filme din 2021

Din distribuția de cinci stele a filmului, care îi include pe Meryl Streep, Jonah Hill, Tyler Perry, Scott Mescudi, Ron Perlman, Tomer Sisley și Paul Guilfoyle, face parte și Himesh Patel, cunoscut pentru rolurile din filme ca „Tenet”, de Christopher Nolan, și „Yesterday”, de Danny Boyle.

Într-un interviu oferit de Netflix în exclusivitate Apropo, Himesh Patel a vorbit despre personajul pe care îl joacă în „Don’t Look Up”, despre ce face ca acest film să fie original și cum este să lucrezi în pandemie.

În film, Patel joacă rolul lui Phillip, iubitul personajului Kate Dibiasky, interpretat de Jennifer Lawrence. Phillip este un jurnalist în căutare de senzațional, și-a descris actorul britanic personajul. Când află despre cometă, „face o alegere, respectiv să devină un fel de expert privind tot ceea ce se întâmplă și iese din viața lui Kate și merge în propria călătorie bizară”.

„Don’t Look Up” – temă veche, abordare complet originală

Filmul scris și regizat de Adam McKay nu are o temă nouă, respectiv Pământul este amenințat de o coliziune cu o cometă uriașă, și, la modul general, criza climatică. Aparent, vestea unei comete de dimensiunea Everestului care ar putea distruge Pământul este una greu de digerat. Cu ajutorul doctorului Oglethorpe (Rob Morgan), Kate și Randall pornesc într-un turneu mediatic, care îi poartă din cabinetul indiferentei președinte Orlean (Meryl Streep) și al fiului ei lingușitor și angajat în funcția de șef de personal, Jason (Jonah Hill), până în studiourile The Daily Rip, un matinal plin de viață, găzduit de Brie (Cate Blanchett) și Jack (Tyler Perry).

La doar șase luni distanță de impactul cu cometa, gestionarea unui flux de știri de 24 de ore și atragerea atenției publicului obsedat de rețelele de socializare înainte de a fi prea târziu se dovedește a fi o sarcină surprinzător de comică. De ce este nevoie să faci pur și simplu omenirea să privească în sus?! – se mai arată în sinopsisul filmului.

CITEȘTE ȘI: Jeff Bezos îl avertizează pe Leonardo DiCaprio, într-o imagine devenită virală

Leonardo DiCaprio dezvăluie care este „cea mai memorabilă” scenă din cariera sa

Regizorul Adam McKay, premiat cu Oscar pentru scenariul lungmetrajului „The Big Short”, a transformat un subiect dramatic într-un film satiră, accentele de comedie fiind vizibile. Despre acest lucru a vorbit și Himesh Patel în interviul oferit Apropo.

„Scenariul este uimitor. Este Adam McKay, cineva al cărui fan am fost de mult timp și acesta este el realizând un film probabil în cel mai epic mod decât a făcut vreodată. Să ia un concept încercat și testat și să îl aplice pe un gen așa cum nu s-a mai făcut niciodată. Și asta îl face complet original”, a spus actorul.

„A fost grozav să lucrez cu Adam. Este pasionat de improvizație, chiar dacă a scris un scenariu atât de grozav, un scenariu care nu lasă loc de așa ceva, a fost dispus să se joace pe lângă”, a mai spus Patel.

În ceea ce privește provocările filmărilor pe timp de pandemie, Patel a spus că s-a simțit foarte în siguranță pe platouri.

„Sunt impresionat de cât de atenți au fost toți și cât de bine a fost organizat totul. Te simți în siguranță, foarte în siguranță știind că toți au grijă unii de alții. Într-un fel, unul dintre avantajele a ceea ce se întâmplă este că îți amintește cât de strict trebuie să fie totul pe platouri și echipa și distribuția trebuie să colaboreze, pentru că facem lucrurile astea împreună, nu singuri”.

Filmul „Don’t Look Up/ Nu priviți în sus” are premiera pe platforma de streaming Netflix pe 24 decembrie, după ce, săptămâna trecută a fost lansat într-o serie limitată de cinematografe.  Vezi trailerul mai jos:

CITEȘTE ȘI: Meryl Streep: 5 roluri memorabile pentru care nu a luat Oscar, deși ar fi meritat

Leonardo DiCaprio, într-un remake al filmului danez „Another Round”, proaspăt premiat cu Oscar

Foto: Profimedia Images