„Spiral”, un film din franciza horror „Saw”, este lider în box office-ul nord-american

De: Ana Obretin / 17.05.2021, 10:18
„Spiral”, un film din franciza horror „Saw”, este lider în box office-ul nord-american

„Spiral”, un film din franciza horror „Saw”, s-a situat pe primul loc în box office-ul nord-american în weekendul premierei, cu încasări de 8,72 de milioane de dolari. Veteranul francizei Darren Lynn Bousman este regizorul peliculei cu Chris Rock, Max Minghella și Samuel L. Jackson în rolurile principale și care urmărește eforturile unor polițiști de a prinde un ucigaș care îl imită pe Jigsaw. Filmul a primit recenzii amestecate, mulți remarcând însă faptul că se înscrie în binecunoscuta linie, cu scene grafice care îți pot întoarce stomacul pe dos.

Oricum ar fi, lungmetrajul „Spiral” a reușit să întreacă cealaltă premieră a săptămânii, “Those Who Wish Me Dead”, cu Angelina Jolie în rolul principal. Drama a avut încasări de doar 2,8 milioane de dolari, ocupând locul al treilea în box office-ul nord-american.

Performanța scăzută poate fi explicată de specialiști în primul rând prin lipsa de promovare, chiar și după standardele impuse de pandemie, dar și de un apetit mai ridicat al spectatorilor din această perioadă pentru filme dedicate întregii familii sau cu supereroi. Filmul îi are ca scenariști pe Michael Koryta, Charles Leavitt și Taylor Sheridan, acesta din urmă asigurând și regia, și este bazat pe romanul omonim al primului. Povestea este a unui adolescent care este martor la o crimă și a unui  expert în supraviețuire care are sarcina de a-l proteja. Acțiunea se petrece în sălbăticia statului american Montana, într-o zonă de pădure amenințată de un incendiu care ar putea să-i ucidă pe toți.

Liderul box office-ului săptămâna trecută, “Wrath of Man – Furia unui om periculos/ Wrath of Man”, de Guy Ritchie, cu Jason Statham în rolul principal, a coborât pe locul al doilea, cu încasări de 3,74 de milioane de dolari.

Topul 10 al peliculelor cu cele mai mari încasări în weekend în cinematografele din America de Nord este completat de  „Demon Slayer the Movie: Mugen Train”, de Haruo Sotozaki (1,77 de milioane de dolari), „Raya și ultimul dragon/ Raya and the Last Dragon”, de Don Hall și Carlos López Estrada (1,71 de milioane de dolari), „Godzilla vs. Kong”, de Adam Wingard (1,46 de milioane de dolari), „Mortal Kombat”, de Simon McQuoid (1,32 de milioane de dolari), „Finding You”, de Brian Baugh (954.297 de dolari), „Profile”, de Timur Bekmambetov (670.000 de dolari), „Here Today”, de Billy Crystal (530.000 de dolari).

CITEȘTE ȘI: Jon Voight se va retrage din carieră după ce va fi jucat rolul perfect în filmul fiicei sale, Angelina Jolie

„Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”, lider în box office-ul românesc de weekend

Avatar” redevine lider în topul filmelor cu cele mai mari încasări din istorie, după o relansare în China

“Wonder Woman 1984”, record de încasări în pandemie. „Wonder Woman 3”, confirmat

Hugh Grant ar putea juca în noul thriller al lui Guy Ritchie

„Jurassic World”, filmul care a depăşit pragul încasărilor de 1 miliard de dolari în timp record

Foto: Profimedia Images