7 seriale pentru un maraton TV în minivacanța de Crăciun (VIDEO)

De: Ana Obretin / 25.12.2021, 07:36
7 seriale pentru un maraton TV în minivacanța de Crăciun (VIDEO)

Finalul unei drame clasice moderne despre mafia italiană, o privire asupra vieții evreilor din Turcia anilor 1950 și câteva producții coreene pot fi subiectul unui maraton de seriale alături de cei dragi în minivacanța de Crăciun.

Iată mai jos o selecție a serialelor de pe platformele de streaming accesibile la noi pe care le poți strecura în programul de sărbători.

CITEȘTE ȘI: Critics Choice Awards: „Succession” conduce în topul nominalizărilor pentru televiziune

Anul 2021 în showbiz: de la Bond la Bennifer, Britney și Broadway

„Gomora/ Gomorra” (HBO GO)

Cel de-al cincilea și ultim sezon al acestei drame cu mafioți italieni se va încheia la începutul anului 2022. Criticii l-au comparat favorabil cu „The Wire”, „The Sopranos” și „Breaking Bad”. Dar, în timp ce acele show-uri prezentau ocazional și câte un membru exemplar al forțelor de ordine sau un infractor cu un cod etic al onoarei, „Gomora” se concentrează în întregime pe gangsterii deloc simpatici care conduc gruparea napolitană Camorra. Necruțător de autentic (majoritatea dialogurilor sunt în napolitană), potrivit The Hollywood Reporter, „Gomora” te lovește din plin, ca un espresso puternic. 

„Clubul Istanbul/ The Club” (Netflix)

Remarcat în noua listă de producții originale în limba turcă de pe platforma Netflix, „The Club” este parțial dramă de familie, parțial film polițist, parțial lecție de istorie și o scufundare completă într-o lume – societatea cosmopolită, multietnică a Istanbulului anilor 1950 – mai puțin prezentată la TV. Gökce Bahadir este Matilda, din comunitatea sefardă din Turcia, care este eliberată din închisoare unde a stat pentru o crimă pe care a comis-o în adolescență. Luptându-se să reia legătura cu fiica ei înstrăinată, ea începe să lucreze la un nou club de noapte din oraș, care sparge tabuuri. Un amestec îmbătător de genuri, culturi și limbi, scrie The Hollywood Reporter. 

CITEȘTE ȘI: TOP 10: Cele mai bune scenarii de filme ale secolului 21 (VIDEO)

TOP 3: Cele mai bune filme de comedie americane din istorie

„Pe urmele dezertorilor/ D.P.” (Netflix)

Un alt serial coreean produs de Netflix, acesta se concentrează pe sistemul de serviciu militar obligatoriu în Coreea de Sud. Bărbații sud-coreeni trebuie să efectueze cel puțin 18 luni de serviciu militar, la vârsta cuprinsă între 18 și 28 de ani, îndurând condiții de viață spartane, salarii la un nivel de sărăcie și violențe frecvente. Jung Hae-in joacă rolul unui soldat desemnat să urmărească și să-i aducă înapoi pe dezertori militari. Adaptare a unui webtoon popular sud-coreean, serialul este o privire directă și realistă asupra culturii militare problematice a țării.

„Numele meu/ My Name” (Netflix)

Cu o investiție de 500 de milioane de dolari în acest an în conținutul TV sud-coreean original – cifră care va crește cu siguranță în 2022, după succesul global al „Squid Game” -, Netflix are deja o serie de seriale din această țară. Unul dintre cele mai bune este drama polițistă cu arte marțiale despre Ji-Woo (Han So-hee), o elevă de liceu agresată, devenită înger răzbunător după ce tatăl ei, traficant de droguri, este împușcat în fața ochilor ei. Ji-Woo se alătură organizației criminale a tatălui ei doar pentru a fi plasată drept „cârtiță” în poliția locală. Lucrând ca agent sub acoperire, ea speră să afle adevărul despre moartea tatălui ei. 

„O viață bună/ Golden Life” (HBO Go)

O dramă de familie în stil „The Sopranos” și „Ozark”, plasată în Ungaria, acest serial HBO Europe a fost unul dintre cele mai populare de la debutul său. Serialul, care îl urmărește pe Attila Miklosi, un escroc de succes care încearcă să meargă pe calea cea dreaptă – împotriva obiecțiilor soției și familiei sale exigente, care s-au obișnuit cu luxul stilului lor de viață de infractori -, și-a încheiat al treilea și ultim sezon în 2018 și este ideal pentru un maraton de sărbători. 

„Zece la sută/ Call My Agent” (Netflix)

Unul dintre serialele preferate ale francofililor, devenit popular mai ales în perioada de lockdown, această o comedie melodramatică are ca subiect o agenție de talente din Paris. Serialul combină aparițiile speciale ale unor staruri care își joacă propriile roluri cu mult umor – Sigourney Weaver, Juliette Binoche, Monica Bellucci, Jean Reno etc. -, cu o doză sănătoasă de sentiment autentic. Anul acesta, producătorii au anunțat că show-ul va avea un al cincilea sezon și un film spin-off, deci este un moment bun să te pui la curent cu el. 

CITEȘTE ȘI: International Emmy 2021: „Call My Agent”, „Tehran”, „Atlantic Crossing” – marii câștigători

„Succesiunea/ Succession” (HBO GO)

Premiatul serial HBO Original „Succession/ Succesiunea”, creat de Jesse Armstrong, a revenit pe HBO GO cu al treilea sezon. „Succesiunea” explorează temele puterii și dinamicii familiale prin ochii patriarhului Logan Roy (Brian Cox) și a celor patru copii adulți ai săi, Kendall (Jeremy Strong), Siobhan (Sarah Snook), Roman (Kieran Culkin) și Connor (Alan Ruck).  O dramă satirică ce a avut premiera în 2018 și a fost creată de autorul și scenaristul britanic Jesse Armstrong, serialul prezintă povestea lui Logan Roy, care deține una dintre cele mai mari companii de media și divertisment din lume, iar, după retragerea sa, urmează o luptă pentru putere la cârma grupului între copiii săi.

CITEȘTE ȘI: Topul căutărilor pe Google în România: de la Squid Game la Euro 2020 și Chefi la cuțite

Foto: Profimedia Images