Anul 2021 în showbiz: de la Bond la Bennifer, Britney și Broadway

De: Ana Obretin / 20.12.2021, 12:31
Anul 2021 în showbiz: de la Bond la Bennifer, Britney și Broadway

De la revenirea lui James Bond, spionul preferat din cinematografie, la reuniunea „Prietenilor” și eliberarea unui star pop de sub o tutelă abuzivă, o serie de povești a dominat titlurile știrilor din showbiz în 2021. Iată mai jos o selecție a principalelor evenimente din industria de divertisment.

Revenirea lui James Bond și lansările hibrid de filme

După mai multe amânări, lansarea celui mai recent film cu James Bond, „No Time To Die”, a dat cinematografelor lovite de pandemie un impuls foarte necesar. A fost ultimul film în care Daniel Craig a intrat în pielea lui 007.

CITEȘTE ȘI: Producătorul francizei James Bond: Următorul 007 va fi un bărbat britanic “de orice etnie”

Studiourile au anunțat noi amânări de premiere, iar în unele cazuri, filmele au fost lansate simultan în cinematografe și pe platformele de streaming.

Scenele de teatru de pe Broadway, New York, și West End, din Londra, s-au redeschis, cu măsuri de siguranță în vigoare. Au revenit și concertele live.

Taylor Swift și Billie Eilish au obținut principalele premii Grammy de anul acesta. Beyonce a devenit cea mai premiată artistă din istoria Grammy, cu un total de 28 de victorii.

CITEȘTE ȘI: Jay-Z și Beyonce și-au cumpărat cea mai scumpă mașină din lume

Jennifer Aniston, Beyonce, Chrissy Teigen – rețete de salate de vară preferate de vedete

La Oscar, „Nomadland” a câștigat premiile pentru cel mai bun film și cel mai bun regizor, Chloe Zhao, de origine chineză. Ea a devenit prima asiatică și doar a doua femeie care a câștigat vreodată premiul Oscar pentru regie.

Rețeaua de televiziune americană NBC a renunțat la difuzarea galei Globurilor de Aur din 2022, după ce Hollywood Foreign Press Association, organizatoarea, a fost acuzată de încălcări ale eticii și lipsă sale de diversitate. Grupul a spus că a făcut schimbări radicale și că își va menține ceremonia în ianuarie 2022.

CITEȘTE ȘI: Globurile de Aur 2022: „Belfast”, „The Power of the Dog”, „Succession” conduc în topul nominalizărilor

Interviul șocant acordat de prințul Harry și Meghan Markle și glonțul mortal tras de Alec Baldwin

Mutați în California, prințul Harry și soția sa, Meghan Markle, au creat o undă de șoc atunci când, într-un interviu acordat lui Oprah Winfrey, au acuzat familia regală a Marii Britanii de rasism. Meghan a mai spus că stresul vieții de membru al familiei regale a împins-o în pragul sinuciderii.

Starul pop Britney Spears și-a recăpătat controlul asupra vieții personale și averii, după ce un judecător a pus capăt unei tutele de 13 ani, deținută de tatăl ei, după o lungă bătălie juridică.

CITEȘTE ȘI; Britney Spears a mulțumit mișcării #FreeBritney pentru contribuția avută la îndepărtarea tatălui ei din rolul de tutore

Directorul de imagine Halyna Hutchins a fost ucisă accidental de o armă manevrată de actorul Alec Baldwin pe platoul de filmare al westernului „Rust”. Incidentul este subiectul unei anchete.

CITEȘTE ȘI: Vedete care au ucis în viața reală: De la Tupac la Oliver Stone, Sid Vicious

Zece oameni au murit într-o busculadă produsă la Festivalul Astroworld organizat de rapperul Travis Scott în Houston. Au fost intentate mai multe procese împotriva rapperului și a promotorilor.

Reuniunea „Friends” și revenirea ABBA, după 40 de ani

Distribuția sitcomului de comedie „Prietenii tăi/ Friends” s-a reunit pentru un episod emoționant.

Seria sud-coreeană Netflix „Squid Game” a devenit o senzație globală.

Căpitanul Kirk a ajuns în spațiu. William Shatner, actorul principal din „Star Trek”, a devenit cel mai în vârstă om care a ajuns pe o orbită.

ABBA a lansat primul ei album în 40 de ani, „Voyage”.

Adele a luat cu asalt topurile, cu vânzări record, cu noul album „30”.

Taylor Swift a lansat albume reînregistrate, pentru a prelua controlul asupra catalogului ei de la începutul carierei.

Miliardara Kim Kardashian și rapperul Kanye West, cunoscut acum sub numele de Ye, și-au anunțat divorțul.

Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au reluat relația după aproape 20 de ani.

Printre cazurile penale din timpul erei #MeToo se numără cel al fostului producător de la Hollywood Harvey Weinstein, extrădat de la New York la Los Angeles pentru a fi judecat pentru alte acuzații de viol și agresiune sexuală.

Cântărețul R. Kelly a fost condamnat de un juriu federal pentru trafic sexual, scrie Reuters.

Charlie Watts, Christopher Plummer, Larry Flynt, Jean-Paul Belmondo, printre vedetele care au murit anul acesta

Lumea și-a luat rămas bun de la o serie de nume mari din showbiz. Printre acestea s-au numărat toboșarul The Rolling Stones, Charlie Watts, actorii Christopher Plummer, Jean-Paul Belmondo, Cicely Tyson, Helen McCrory și Olympia Dukakis, rapperul DMX, cofondatoarea The Supremes Mary Wilson, vedeta TV Larry King, editorul revistei Hustler, Larry Flynt, designerii de modă Alber Elbaz și Virgil Abloh și compozitorii Stephen Sondheim și Mikis Theodorakis. Producătorul muzical Phil Spector a murit în închisoare.

CITEȘTE ȘI: Jean-Paul Belmondo în 7 roluri magnifice

ABBA a lansat azi albumul ”Voyage”, după o absenţă de aproximativ patru decenii de pe piața muzicală

Adele: „30” este primul album cu peste 1 milion de unități vândute în SUA în ultimul an

Foto: Profimedia Images