Franciza erotică „Emmanuelle” revine pe ecrane; Léa Seydoux va juca rolul principal

De: Ana Obretin / 16.05.2022, 17:56
Franciza erotică

Franciza erotică „Emmanuelle” revine pe marile ecrane. Actrița franceză Léa Seydoux urmează să interpreteze personajul principal într-un nou film inspirat de romanul erotic „Emmanuelle” lansat ]n 19659 de Emmanuelle Arsan.

Cineasta Audrey Diwan, care a câștigat anul trecut Leul de Aur la Festivalul de la Veneția pentru drama ei despre avort „Happening”, cu Anamaria Vartolomei, va regiza noul film, ce va reprezenta, de altfel, debutul său în limba engleză.

CITEȘTE ȘI: Top 7 cele mai bune filme erotice din toate timpurile (Video)

Diwan a dezvoltat scenariul împreună cu Rebecca Zlotowski („An Easy Girl”). Proiectul va fi prezentat de companiile de producție Wild Bunch International și CAA Media Finance la piața de film de la Cannes, miercuri, potrivit The Hollywood Reporter.

Publicat pentru prima dată în limba franceză în 1967, romanul „Emmanuelle” – care urmărea aventurile sexuale ale personajului titular printr-o serie de fantezii erotice explicite – a fost adaptat în filmul omonim în 1974. Lungmetrajul a fost regizat de Just Jaeckin și a avut-o pe Sylvia Kristel în rol principal.

Filmul s-ar dovedi a fi extrem de popular la nivel internațional și a devenit prima lansare cu rating „X” a Columbia Pictures. A avut o serie lungă de continuări, dar și parodii și imitații cu buget redus. 

CITEȘTE ȘI: Actori care au făcut roluri foarte bune în filme slabe sau mediocre

Foto: Profimedia Images