„Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings”, lider în box office-ul nord-american

De: Ana Obretin / 06.09.2021, 08:02

Producția Marvel  Shang-Chi și legenda celor zece inele/ Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings”, o aventură epică ce îl are în centru pe Shang-Chi, cunoscut drept „Stăpânul Kung-Fu” în clasicele benzi desenate, a debutat pe primul loc în box office-ul nord-american, cu încasări de 71,4 milioane de dolari.

Noul film abundă în acțiune, efecte vizuale spectaculoase, aventură și umor și aduce pe marele ecran un erou modern, interpretat de Simu Liu. Acesta lucrează ca valet în San Francisco, ducând o viață aparent banală, care se destramă atunci când un grup de asasini fură un pandantiv pe care i-l dăduse cadou mama sa în copilărie. Shang-Chi se vede atras  spre organizația clandestină a celor Zece Inele și este forțat să se confrunte cu trecutul pe care credea că l-a lăsat în urmă.

Regia filmului este semnată de Destin Cretton, iar din distribuție mai fac parte Awkwafina, Michelle Yeoh, Simu Liu, dar și românul Florian Munteanu. Producătorii sunt Kevin Feige și Jonathan Schwartz, iar producătorii executivi sunt Louis D’Esposito, Victoria Alonso și Charles Newirth.

Pe poziția a doua în box office-ul nord-american a coborât liderul săptămânii trecute, horrorul „Candyman”, cu Yahya Abdul-Mateen II, Teyonah Parris, Nathan Stewart-Jarrett, Colman Domingo, Kyle Kaminsky și Vanessa Williams. Filmul regizat de Nia DaCosta a avut încasări de 10,55 de milioane de dolari în weekend.

Pelicula este o „continuare spirituală” a filmului de groază „Candyman” (1992), a cărei acțiune revine în cartierul Cabrini Green din Chicago, acolo unde a început legenda. Dintotdeauna locuitorii cartierului au fost terorizați de o poveste care s-a răspândit în comunitate despre un ucigaș supranatural cu o mână-cârlig, ușor de invocat de cei care îndrăznesc să îi repete numele de cinci ori într-o oglindă.

Pe locul al treilea în box office, în coborâre cu o poziție, se află „Free Guy”, care a avut încasări de 8,719 milioane de dolari de vineri până duminică.

O comedie care se transformă treptat într-o poveste despre alegeri, curaj, prietenie, umanitate și ce înseamnă să te găsești pe tine într-o lume care vrea să te conformezi, cu Ryan Reynolds, Jodie Comer, Joe Keery, Lil Rel Howery, Utkarsh Ambudkar și Taika Waititi în rolurile principale, filmul este regizat de Shawn Levy.

Topul 10 al peliculelor cu cele mai mari încasări în weekend în cinematografele din America de Nord este completat de: „Paw Patrol: The Movie”, de Cal Brunker (4 milioane de dolari), „Jungle Cruise”  (3,95 de milioane de dolari), „Don’t Breathe 2‟, de Rodo Sayagues (2,21 de milioane de dolari), „Respect‟, de Liesl Tommy (1,264 de milioane de dolari), „The Suicide Squad‟, de James Gunn (905.000 de dolari), „Black Widow/ Văduva neagră”, de Cate Shortland (748.000 de dolari), și „The Night House”, de Dave Bruckner (552.000 de dolari).

CITEȘTE ȘI: „Free Guy / Eliberează-l pe Guy”, încă o săptămână pe primul loc în box office-ul românesc de weekend

Un cinematograf din China a folosit „posterul greșit” pentru promovarea unui film

John Woo face un film cu supereroi după o poveste de fondatorul Marvel Stan Lee publicată postum

Pugilistul Florian Munteanu, în filmul „Borderlands”, alături de Cate Blanchett și Kevin Hart

Foto: Forum Film