Facebook adaugă noi opțiuni pentru minoritățile sexuale

De: Gabriela Voicu / 14.02.2014, 13:30
Facebook adaugă noi opțiuni pentru minoritățile sexuale
Facebook va permite utilizatorilor săi alegerea unor noi tipuri de identități sexuale, respectiv bisexual, transsexual și chiar androgin.

Facebook va permite utilizatorilor săi alegerea unor noi tipuri de identități sexuale, respectiv bisexual, transsexual și chiar androgin, informează BBC.

Nu mai puțin de 50 de noi identități sexuale vor fi disponibile în curând pentru versiunea site-ului în limba engleză. De asemenea, Facebook, care numără în prezent circa 750 de milioane de membri la nivel mondial, va permite utilizatorilor, indiferent de gen, să își aleagă pronumele de adresare preferat. 

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

„Chiar dacă pentru cei mulți oameni aceste schimbări nu vor însemna mare lucru, ele sunt foarte importante pentru minorități. Rețeaua va oferi posibilitatea ca un utilizator să specifice identitatea lui sexuală într-un mod cât mai clar și să aleagă totodată dacă vrea să facă publică această informație”, a declarat Brielle Harrison, un reprezentant al rețelei Facebook, pentru Associated Press.

Noua decizie a gigantului Facebook reflectă dorința mai multor organizații de a promova drepturile transsexualilor în SUA. Deși mulți au apreciat demersul celor de la Facebook, criticile unora nu s-au lăsat așteptate. „Facebook are dreptul să-și gestioneze așa cum crede propriul site. Totuși, trebuie să existe o limită. Este imposibil sa negi realitatea biologică potrivit căreia omenirea este împărțită în două jumătăți, sexul masculin și cel feminin”, a spus Jeff Johnston, un autor pentru publicația religioasă „Focus on the Family”, din Colorado Springs, SUA. 

În Statele Unite, aproximativ 700.000 de persoane adulte s-au declarat transsexuale, conform unui raport din 2011 al Institutului Williams.