Filmul “Milli Vanilli”, de Brett Ratner, acuzat de hărțuire sexuală, a fost abandonat de casa de producție

De: Loredana Toma / 25.02.2021, 15:44
Filmul “Milli Vanilli”, de Brett Ratner, acuzat de hărțuire sexuală, a fost abandonat de casa de producție

Filmul “Milli Vanilli”, de Brett Ratner – regizor care a fost acuzat de hărțuire sexuală de mai multe femei -, a fost abandonat de compania de producție Millennium Media. Pe fondul unor critici din partea mișcării Time’s Up,  Millennium Media a anunțat că nu se va mai ocupa de producția și promovarea filmului care are ca subiect celebrul duo muzical Milli Vanilli.

Totuși, mai multe companii și-au exprimat dorința de a prelua proiectul, o decizie fiind deja luată în acest sens.

“Proiect foarte așteptat, filmul ‘Milli Vanilli’ are deja mai multe oferte competitive și un grup privat de investitori va finanța total proiectul, iar producția va începe în scurt timp. Millenium nu se mai ocupă de vânzarea și de promovarea filmului și nici nu va mai fi implicată în producție”, se arată într-un comunicat de presă.

Lungmetrajul biografic al lui Ratner, fost iubit al modelului Alina Pușcău, a fost anunțat pe 19 februarie, înaintea Festivalului de la Berlin, și are ca scop revenirea regizorului pe platourile de filmare după ce a fost acuzat de hărțuire sexuală și comportament nepotrivit de mai multe femei.

În  noiembrie 2017, opt femei, inclusiv actrițele Olivia Munn și Natasha Henstridge, l-au acuzat pe Ratner de  hărțuire sexuală și comportament nepotrivit, iar, în consecință, compania Warner Bros a încheiat orice legătură cu regizorul.

“Brett Ratner nu ar trebui să fie reprimit în industria filmului”

Potrivit unei declarații din 20 februarie, Time’s Up, organizația non-profit care se ocupă cu strângerea de fonduri pentru victimele hărțuirii sexuale de la Hollywood, a precizat că regizorul nu ar trebui să fie reprimit în industrie.

“Time’s Up a luat naștere în urma unor situații grave de hărțuire sexuală și este produsul a numeroase acte de curaj ale persoanelor care au trecut prin asta, inclusiv al celor ce au avut curajul să vorbească despre situația pe care Brett Ratner a creat-o”, a declarat Tina Tchen, președinte și CEO al Time’s Up Foundation, ca răspuns la vestea revenirii lui Ratner în industria filmului.

Aceasta consideră că Ratner nu a procedat corect în această situație, dimpotrivă, mai ales că acesta chiar le-a intentat proces femeilor care l-au acuzat. “Nu doar că nu a recunoscut niciodată și nici scuze nu și-a cerut pentru tot răul creat, dar a mai și intentat proces reclamantelor în încercarea de a le reduce la tăcere, o tactică de prădător sexual ca la carte. Nu poți pur și simplu să dispari pentru câțiva ani și apoi să te întorci ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Noi nu am uitat și nici nu vom uita și nici Millennium Media nu ar trebui să uite. Nu ar trebui să revină niciodată în film”, a concluzionat Tina Tchen.

Brett Ratner a devenit cunoscut pentru cele trei filme ale francizei „Ora de vârf/ Rush Hour”, dar și pentru „Banii vorbesc/ Money talks” și „X-Men: Ultima înfruntare/ X-Men: The Last Stand”.

Milli Vanilli a fost un duo de succes franco-german, înființat în 1988 și format din Fab Morvan and Rob Pilatus. Albumul de debut, „All or Nothing”, care a inclus hitul „Girl You Know It’s True”, a primit un Grammy. Până la începutul anilor 1990, duoul a vândut milioane de discuri. S-a descoperit apoi că făceau playback și au fost nevoiți să returneze premiul Grammy. În 1998, au înregistrat albumul „Back and in Attack”, dar lansarea acestuia a fost anulată după ce Rob Pilatus a murit, la vârsta de 32 de ani.

CITEȘTE ȘI: Alina Puscau „i-a dat papucii” lui Brett Ratner

Cântăreaţa Mariah Carey şi producătorul Brett Ratner fac un film despre Crăciun