Sexul ocazional ne face nefericiți

De: Mihaela Enache / 09.04.2013, 17:30
Sexul ocazional ne face nefericiți
O nouă carte spune că această cultură care există acum în lume, a sexului la întâmplare, face ca noile generații să fie nefericite, neîmplinite sexual și confuze în privința intimității.

În noua sa carte, „The End of Sex – How Hookup Culture Is Leaving a Generation Unhappy, Sexually Unfulfilled, and Confused About Intimacy”, Donna Freitas spune că în mijlocul unei vieți ca o petrecere aparent fără sfârșit se găsește, de fapt, multă melancolie, nesiguranță și izolare.

Ea mai adaugă și faptul că tinerii și-au perfecționat un aer de bravadă în ceea ce privește această cultură a agățatului ușor și la întâmplare, deși o mare parte dintre ei își doresc, de fapt, o lume a romantismului.

Donna Freitas a constatat că 41% dintre elevii din campusurile universitare americane și-au exprimat tristețea sau chiar disperarea legate de acest tip de relații „la întâmplare”.

Studenții suspectează că un astfel de comportament i-au putea împiedica să aibă o viață sexuală sănătoasă și satisfăcătoare, experiențe pozitive legate de întâlnirile romantice și relații iubitoare. Dar, cel mai rău, că îi face să se simtă „mizerabil” și „abuzați”.